Головна Новини Суспільство події Зрадник серед своїх: затримано топ-чиновника «Укренерго» за проросійську позицію
commentss НОВИНИ Всі новини

Зрадник серед своїх: затримано топ-чиновника «Укренерго» за проросійську позицію

СБУ затримала посадовця Укренерго за виправдання злочинів РФ і заперечення державності України

сьогодні, 11:49
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України затримала одного з керівників безпеки державного підприємства "Укренерго", який виправдовував військові злочини Росії та ставив під сумнів існування України. Його діяльність виявилася справжньою загрозою для енергетичної системи країни.

Зрадник серед своїх: затримано топ-чиновника «Укренерго» за проросійську позицію

"Скандал в енергетиці: посадовця Укренерго затримано за антиукраїнську позицію

Посадовець відповідав за безпеку важливих енергетичних об'єктів. У розмовах з колегами та знайомими він неодноразово підтримував агресивні дії російської армії проти України. Особливо він виправдовував удари по цивільній інфраструктурі, зокрема по енергетичних об’єктах.

За інформацією СБУ, посадовець передавав своїм друзям конфіденційну інформацію про наслідки ракетних атак і дронових ударів на українські енергетичні об'єкти. Це могло стати джерелом інформації для ворога. Крім того, він відкрито хвалив режим Кремля і висловлював бажання масових вбивств українців.

СБУ поетапно документувала всі дії цього керівника, зокрема його розмови та повідомлення, що дозволило зібрати достатньо доказів для затримання. Спеціалісти з кібербезпеки зафіксували кожен крок посадовця, і його арешт відбувся прямо у нього вдома в Києві.

Крім того, експертиза підтвердила його винуватість у виправданні агресії РФ та запереченні державності України. СБУ вже вручила йому підозру за статтею, яка передбачає до восьми років тюремного ув'язнення з конфіскацією майна.

Наразі триває розслідування для з'ясування всіх деталей, включаючи можливі факти незаконного поширення державних секретів. Справа перебуває під процесуальним керівництвом Київської обласної прокуратури, і слідчі продовжують вивчати можливі інші зв'язки підозрюваного з ворогом.

“Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину, зокрема щодо несанкціонованого поширення відомостей, що становлять державну таємницю. Комплексні заходи проводили за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури”, — йдеться в повідомленні СБУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини