Головна Новини Суспільство події ЗНО-2022: у Раді розповіли, хто буде затверджувати формат спрощеного оцінювання
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗНО-2022: у Раді розповіли, хто буде затверджувати формат спрощеного оцінювання

Абітурієнти можуть здати ЗНО не тільки в Україні

16 травня 2022, 17:32
Поділіться публікацією:
Після повномасштабного вторгнення росії в Україну, ЗНО буде проходити у спрощеному форматі. Про  те, що зміниться та чи можна скласти тест  з-за кордону  розповів народний депутат України, член комітету з питань освіти, науки та інновацій Роман Грищук.
За словами нардепа, під час воєнного стану формат ЗНО затверджуватиме Кабінет Міністрів.
"Зовнішнє Незалежне Оцінювання цього року буде у спрощеному форматі. Тут, не зважаючи на те, що були різні маніпуляції, щодо відміни ЗНО. Прозорість вступу надважлива. Тому ми Верховною Радою передали вповноваження на цей рік, під час воєнного стану, щоб формат ЗНО затверджував Кабінет Міністрів. Тому, Кабінет Міністрів разом з Міністерством Освіти та Науки придумали формат Національного Мультипредметного Тесту, це спрощена форма ЗНО",- заявив політик.
Окрім цього, абітурієнти можуть складати тест не тільки в Україні.
"Так само незалежне тестування з трьох предметів, це — українська мова, математика, історія України. І цей тест можна здавати буде не тільки в Україні, а і за кордоном. І від того, наскільки успішно Міністерство Освіти домовиться з різними країнами, де перебувають наші випускники, буде залежати кількість дітей, які зможуть скласти цей мультипредметний тест і завдяки йому вступити на бюджет українських закладів вищої освіти",- підкреслив Грищук.
Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що як студенти-переселенці можуть долучитися до онлайн-навчання. Представники провідних вишів України вийшли з пропозицією долучитися до онлайн-навчання студентській молоді, яка тимчасово виїхала з рідних місць через  агресію чи з причин безпеки не може навчатись у своєму університеті.



ЗНО-2022: у Раді розповіли, хто буде затверджувати формат спрощеного оцінювання

Абітурієнти можуть здати ЗНО-2022 не тільки в Україні (фото з відкритих джерел)



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини