Зміна ціни на електрику для населення: в уряді зробили заяву

Денис Шмигаль повідомив, чи слід чекати українцям підвищення ціни на світло до кінця опалювального сезону.

Під час засідання уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні не буде змінюватись ціна на електрику для населення в період опалювального сезону, тобто до кінця квітня 2024 року.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів засідання уряду та зробив кілька заяв у сфері енергетики.

"Як і обіцяли, для побутових споживачів ціна електрики й надалі становитиме 2,64 грн за кВт-год. Що дозволить не збільшувати навантаження на родинні бюджети під час опалювального сезону", - сказав Шмигаль.

За словами прем’єра енергетика України успішно подолала перший зимовий місяць, а добовий максимум споживання електроенергії кілька днів поспіль має тенденцію до зниження. Таким чином рівень електрики в Україні дозволяє забезпечити потреби українців.

"Генерації достатньо для забезпечення світла і тепла в оселях українців та для роботи підприємств", - повідомив Денис Шмигаль.

Прем’єр також розповів, що за останній тиждень Україна двічі приймала електроенергію з Польщі, яка мала її додатковий обсяг в мережі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністр енергетики України Герман Галущенко також розповідав, що наразі у міністерстві немає планів змінювати тариф та підвищувати ціну на електрику для населення. Крім того, за словами Галущенка наразі в Україні діє спеціальне положення, яке не дозволяє підвищувати ціну на електроенергію для населення в період опалювального сезону.

Також "Коментарі" писали, що українці відповіли, як довго можуть витримати без електрики. Четверть населення відповіли, що без світла можуть бути 1-3 години щодня.