Головна Новини Суспільство події ЗМІ: завод Мінстратегпрому не виконав великого контракту на 122 мм арт.постріли
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: завод Мінстратегпрому не виконав великого контракту на 122 мм арт.постріли

Десятки мільярдів гривень на оновлення виробництва та аванси на боєприпаси, яких фронт досі не отримує

сьогодні, 11:37
Поділіться публікацією:

14 лютого цього року Агентство оборонних закупівель Міноборони та "Павлоградський хімічний завод" Мінстратегпрому підписали контракт на 250 тисяч пострілів до артилерійських систем 2С1 та Д-30, після чого Агентство перерахувало 9,5 мільярда гривень, а вже влітку ці гроші було повернуто назад, коли виявилося, що павлоградське підприємство не дало жодного пострілу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пишуть "Факти".

ЗМІ: завод Мінстратегпрому не виконав великого контракту на 122 мм арт.постріли

Снаряди. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі зазначається, що півроку "Агентство оборонних закупівель" та "Павлоградський хімічний завод" не зуміли поставити артилерійські постріли, але продовжували давати обіцянки, що всі роботи будуть виконані вчасно і ефективно.

"Я на момент підписання була рівно два тижні як директор Агентства. І я була проти цих угод. Я вважала, що треба диверсифікувати. Було очевидно, що будуть ризики зриву", – розповіла в нещодавньому інтерв'ю "УП" директор "Агентства оборонних закупівель" Марина Безрукова.

ЗМІ зазначає, що питання є не лише до "Агентства оборонних закупівель", яке мало перевірити здатність заводу виготовити таку кількість. Є також питання до Мінстратегпрому, яке на той час очолював Олександр Камишин.

Як повідомляють журналісти, згідно з бюджетами України на 2022-2024 роки, Мінстратегпром розподілили між державними підприємствами 55 мільярдів гривень на нарощування виробничих потужностей. Більшість цих грошей пішла на державні боєприпасні заводи – "Павлоградський хімічний завод" та "Артем", які вже мали повністю забезпечувати ЗСУ необхідними боєприпасами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини