Головна Новини Суспільство події ЗМІ розкрили російський слід у блокаді кордонів України
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ розкрили російський слід у блокаді кордонів України

За інформацією Guildhall, до блокади кордонів України, ймовірно, причетні спецслужби РФ

23 листопада 2023, 09:10 comments1407
Поділіться публікацією:

До блокади українського кордону польськими перевізниками з вимогою "справедливої конкуренції" може бути причетна Росія. Вплив Москви також може мати місце в аналогічних діях у Словаччині. Як передає портал "Коментарі", про це пише видання "Guildhall". Журналісти провели власне розслідування та дійшли конкретних фактів.

ЗМІ розкрили російський слід у блокаді кордонів України

Кордон України та Польщі. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться про те, що офіційним організатором блокування кордону Польщі з Україною виступає польський громадянин Рафал Меклер. Він володіє транспортною компанією Rafał Mekler Transport. Примітно, що він є представником відділення проросійської партії Konfederacja Wolnośč I Niepodległośč (Конфедерація свободи та незалежності) у Люблінському воєводстві.

Журналісти з'ясували, що ця політична сила має тісні зв'язки із Москвою. Так, лідер партії Януш Корвін-Мікке виступав із закликами про визнання окупації Криму та особисто відвідував півострів у 2015 році, де зустрівся з гауляйтером Аксьоновим.

На початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну вищезгаданий Меклер провів низку акцій, де вимагали відмінити санкції проти РФ.

Ще одним учасником блокади на польсько-українському кордоні є громадянин Білорусі Гордеюк Віктор Степанович. Він володіє фірмою PEO-Trans. Проаналізувавши його сторінки в соцмережах, автори матеріалу дійшли висновку, що той навчається в одному із вищих військових навчальних закладів Білорусі. Рідний брат Віктора Гордіюка – Андрій проходить службу у 38 окремій десантно-штурмовій бригаді армії Білорусі.

Російський слід виявили і в акціях на кордоні зі Словаччиною. Там організаторами блокування кордону виступили представники громадської організації "Союз автоперевізників Словаччини" (UNAS). Антиєвропейська праворадикальна партія "Наша Словаччина" підтримала ці акції.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому ситуацією на кордоні України мають зайнятися спецслужби: що може стояти за блокадою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини