Головна Новини Суспільство події ЗМІ припустили, що нагороджений у росії бізнесмен хотів освоїти 40 млн на зруйнованому російськими ракетами будинку в Сергіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ припустили, що нагороджений у росії бізнесмен хотів освоїти 40 млн на зруйнованому російськими ракетами будинку в Сергіївці

Відновлювати зруйновану окупантами багатоповерхівку збиралася компанія, яку пов'язують з одеським бізнесменом Русланом Тарпаном

12 квітня 2023, 15:18
Поділіться публікацією:

За даними системи публічних закупівель "Прозорро", відновлювати дев'ятиповерховий будинок у Сергіївці Білгород-Дністровського району, який постраждав внаслідок російського ракетного удару, збиралася компанія, яка може виявитися афілійованою з одеським бізнесменом Русланом Тарпаном. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Думська".

ЗМІ припустили, що нагороджений у росії бізнесмен хотів освоїти 40 млн на зруйнованому російськими ракетами будинку в Сергіївці

Зруйнований будинок в Сергіївці. Фото: з відкритих джерел

Видання зазначає, що на відновлення зруйнованого будинку №23 на вул. Чорноморська регіональна влада виділила кошти ще минулого літа. Роботи розпочалися, але ведуться дуже повільно. Їх оцінили приблизно в 63 млн грн. З обласного бюджету торік виділили на ці цілі 22,5 млн. грн. Замовником робіт виступає Сергіївське комунальне підприємство "Курорт Сервіс". У грудні 2022 року та в січні 2023 року воно після безконкурентного тендеру уклало договір спочатку на 2,3 млн грн, а пізніше ще на 10,2 млн грн з акерманською компанією "КВАДР 77", що належить Дмитру Пєнову. Виконати часткові роботи з відновлення будинку компанія зобов'язалася до 8 травня 2023 року.

Пізніше у березні КП "Курорт Сервіс" оголосило ще один, третій за рахунком тендер — уже на 45 мільйонів і з терміном виконання до 1 грудня 2024 року.

І одним із учасників тендеру стала компанія ТОВ "Укрспецпроект", начебто афілійована з одеським фігурантом бази "Миротворець" Русланом Тарпаном, який за даними окремих джерел з 2017 року перебуває у бігах. Оскільки заявку іншого учасника було відхилено, саме "Укрспецпроекту" дісталася перемога в торгах на загальну суму 40,6 млн грн. Незважаючи на те, що ця компанія може виявитися пов'язаною з підозрюваним у розкраданні понад 300 млн грн на проекті "Глибоководний випуск" Русланом Тарпаном і сама є фігурантом кримінальних проваджень, "Укрспецпроект" допустили до тендеру та самого аукціону. Можливо саме з метою перемоги компанія значно знизила ціну, що призвело до подальшої заморозки проекту. До подібних схем компанія, яку пов'язують з Тарпаном, вдавалася вже неодноразово. Демпінгуючи на торгах та отримуючи поспіль, надалі "Укрспецпроект" вимагає перегляду ціни її послуг у бік збільшення бюджету під загрозами зупинення робіт.

У ситуації з будинком, зруйнованим російським ракетами, перемогу компанії, що пов'язують із Тарпаном, нещодавно анулювали шляхом скасування тендерної процедури. Так чи інакше, але дії цієї компанії вже призвели до того, що відновлювальні роботи значно затягуються. Коли тепер оголосять новий тендер і як "Укрспецпроект" цього разу його блокуватиме своєю участю – не відомо.

Нагадаємо, за повідомленнями зі ЗМІ, Руслан Тарпан особисто був удостоєний нагород від федеральної служби охорони російської федерації.

В офісі генпрокурора раніше також повідомляли, що продовжують вживати заходів щодо екстрадиції Тарпана в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини