Головна Новини Суспільство події ЗМІ пояснили, чому Юрію Гусєву сходять з рук кадрові перестановки в «Укроборонпромі»
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ пояснили, чому Юрію Гусєву сходять з рук кадрові перестановки в «Укроборонпромі»

Журналісти розповіли, чому голова Укроборонпрому Юрій Гусєв проводить кадрові ротації

5 листопада 2021, 12:10
Поділіться публікацією:

ЗМІ пояснили, чому Юрію Гусєву сходять з рук кадрові перестановки в «Укроборонпромі»

Юрій Гусєв, фото з відкритих джерел

Голова оборонного концерну "Укроборонпром" Юрій Гусєв проводить дивні кадрові ротації. Його особистий інтерес може полягати в концентрації максимальної кількості грошових потоків напередодні масштабної реорганізації структури за нещодавно прийнятим законодавством. Про це пише видання УНІАН.

Наприклад, про стилістику управління та ставлення до оборонних підприємств як до особистого майна можна судити зі скандалу, що пов'язаний з перельотом делегації "Укроборонпрому" до Запоріжжя на підбиття підсумків першого півріччя роботи у 2021 році. Чиновники скористалися транспортним літаком АН-74Т держпідприємства "Антонов" фактично як таксі. Політ оформили як навчально-тренувальний з елементами ротації особового складу.

За даними журналістів, "за період менше року з дати призначення, Гусєв встиг обрости десятком штатних та позаштатних радників, трьома особистими помічниками, прес-службою на 10 людей, а також рядом помічників, на посаді яких Гусєв взяв родичів".

"На посади начальників управлінь, директорів підприємств та їх заступників Гусєв призначає особистих друзів, ігноруючи конкурси та проводячи лише формальні перевірки кандидатів. А тих наближених, кого доводилося звільняти, повертали, хоч і на позиції трохи нижчі за попередні", — сказано у статті.

У статті наводиться перелік звільнених чиновників вищої ланки, які нібито "заважали" "реформаторській" діяльності Гусєва. А також список директорів заводів, які призначені в обхід конкурсної процедури.

"На тих же підприємствах, де керівництво влаштовує Гусєва і де схеми роботи він готовий підтримувати, відбуваються ситуації схожі на історію ДП " Завод імені Малишева ". Тільки під тиском публічних скандалів та після зриву одразу кількох "оборонних" контрактів гендиректор "ЗіМ" Василь Крилас був звільнений. Яків Мормило, який прийшов на ЗіМ з ХКБМ ім. Морозова" у той момент, коли на підприємстві залишилася низка невиконаних важливих контрактів — ще один крок, який яскраво характеризує кадрову політику "Укроборонпрому", — йдеться у статті.

"Втім, цілком можливо, що йдеться, навпаки, про розставлення на важливі позиції "потрібних" людей напередодні глобального перерозподілу потоків в "Укроборонпромі" у зв'язку з його реорганізацією в акціонерне товариство. Про ці ризики неодноразово заявляли профільні експерти", — резюмують автори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини