Головна Новини Суспільство події ЗМІ опублікували прайс на послуги Нацкорпусу: за яку суму активісти готові спалити офіс партії
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ опублікували прайс на послуги Нацкорпусу: за яку суму активісти готові спалити офіс партії

За даними журналістів, найчастіше активісти блокують будівництва і беруть участь у політичних акціях

4 червня 2021, 15:56
Поділіться публікацією:

Видання "Вести" опублікувало прайс на акції Національного корпусу. Організація отримує десятки тисяч доларів за мітинги, дискредитацію політиків, акції з зеленкою і яйцями. Про це йдеться в матеріалі "Почому патріотизм? Як Нацкорпус за гроші кошмарить України".

ЗМІ опублікували прайс на послуги Нацкорпусу: за яку суму активісти готові спалити офіс партії

Нацкорпус - фото з відкритих джерел

"Нацкорпус трансформувався з цивільного крила "Азова" в найману армію тітушек, яка бере участь в проплачених акціях, кошмарить бізнес, рейдерить будмайданчика ... Чоловіки міцної статури в "спортивках" і їхні вірні "дружини" (представники" Національних дружин "- ред.) Повинні були наводити жах на сепаратистів і колаборантів. Але насправді кошмарять тих, на кого вкаже замовник", — йдеться в матеріалі.

Журналісти повідомляють, що в різних регіонах України активісти Нацкорпусу проводять акції практично щодня. Вони мітингували проти розкрадання оборонки Свинарчуками, "капітуляцію" Володимира Зеленського, призначення Сергія Шкарлета міністром освіти, регулярно пікетують будівлі міських і облрад.

"Виходить рівно стільки членів Нацкорпуса, скільки необхідно для фото — прийшли, розгорнули плакати, сфотографувалися, розійшлися. Як правило, година такої "роботи" коштує від 50 грн", — пишуть "Вести".

У виданні зазначають, що також активісти блокують будівництва незалежно від того, чи законно ведуться роботи чи ні. У кращому випадку вони мітингують під будівлями судів або самовільно розбирають конструкції, як це було на пляжі в Одесі. У гіршому випадку влаштовують те, що сталося на столичних "Осокорках", — палили будівельну техніку, зносили паркани, били звичайних сторожів і будівельників, вивозили з території будматеріали.

Однак найчастіше, звертають увагу журналісти, угруповання беруть участь у політичних акціях, при цьому Нацкорпус атакує не тільки проросійські, а й патріотичні сили.

"Найбільшим попитом користуються послуги нападу на опонентів або на свій же офіс — щоб стати "жертвами" націоналістів і отримати визнання аудиторії, яка позицію правих не поділяє", — пише видання.

Зокрема, напад на офіс політичної партії коштує від 10000 $. Ціна залежить від наповнення акції, часу і самого дії. Закидати політика яйцями, борошном або облити зеленкою — від 5000 $ в залежності від статусу "жертви". Блокування офісу партії — 1000 $ за годину з можливістю продовження. Зруйнувати офіс або спалити від 15000 $, побити чи зганьбити "ціль" — від 8000 $, спалити автомобіль або пошкодити інше майно — від 3000 $.

"У масовій свідомості зусиллями Нацкорпусу і Ко намалювалася колоритна картинка — якщо патріоти, значить або шаровари, які агресивні гопники, які можуть напасти, побити чи захопити приватну власність, тільки тому що їм за це заплатили. З такими підходами і кремлівської пропаганди не потрібно: все зробили самі", — йдеться в матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини