Головна Новини Суспільство події ЗМІ: нардеп Павло Халімон завдав державі збитків на мільярд гривень
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: нардеп Павло Халімон завдав державі збитків на мільярд гривень

Державне підприємство "Дослідне господарство "Івківці" вже третій рік як загнане в банкрутство

15 березня 2024, 14:15
Поділіться публікацією:

Всього за один рік життєздатне, фінансово спроможне державне підприємство "Дослідне господарство "Івківці", що на Чернігівщині, перетворили в постійного боржника. І вже третій рік як воно загнане в банкрутство. Про це пишуть "Українські новини".

ЗМІ: нардеп Павло Халімон завдав державі збитків на мільярд гривень

Нардеп Павло Халімон. Фото: з відкритих джерел

За інформацією журналістів, з липня 2020 року агропідприємством керують люди, яких пов'язують з народним депутатом Павлом Халімоном. Призначений судом у грудні 2021 арбітражний керуючий В'ячеслав Пода замість того, щоб гасити борги перед кредиторами та ефективно управляти майном, навпаки сприяв накопиченню боргів.

"Борги виросли перед приватним підприємством, кінцевим бенефіціаром якого є друг Павла Халімона Сергій Селютін – ПП "Трансвіт". Фірма заявляє вимоги на 70 млн гривень, які їй нібито заборгувало колись успішне держпідприємство. Своєю чергою нардеп особливо й не приховує своїх зв'язків із власником ПП "Трансвіт". У своїй останній декларації нардеп вказав на те, що Сергій Селютін надав йому два мільйони гривень поворотної фінансової допомоги, а також посприяв наданню йому звання заслуженого працівника сільського господарства", — йдеться у статті.

У виданні повідомили, що насправді кредитори говорять, що банкрутство є штучним, а метою Халімона і його "бізнес-партнерів" є заволодіння майном і 5000 гектарів родючих чорноземів, що належать господарству.

"У липні 2020 року відбулося рейдерське захоплення господарства за участю силовиків. Тоді з полів ДП вивезли збіжжя на суму близько 400 мільйонів гривень. Селяни звинуватили в рейдерстві Павла Халімона та Сергія Селютіна. Пізніше ці двоє стали фігурантами скандалу з вимаганням 40 мільйонів гривень у аграрія з Прилуччини за право зібрати вирощений врожай. Кредитори порахували, що сума збитків тільки від вкраденого з полів врожаю за останні роки може перевищувати один мільярд гривень", — нагадали журналісти.

Видання акцентує, що в результаті дій нардепа та його спільників у березні 2023 Прилуцька окружна прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч.4 ст.191 КК України. А нещодавно на території ДП "ДГ "Івківці" відбулись збори кредиторів, якими постановили усунути від виконання обов'язків призначеного судом розпорядника майна, відсторонити від посади діючого директора та звернутись до правоохоронців з заявою про вчинення чергового кримінального злочину.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

fexx

15 березня 2024, 14:52

Сумасшедший се/кс несколько часов подряд, сильная эрекция, яркие оргазмы, много спермы и повышенный тестостерон и безопасно в любом возрасте! Не упустите свой шанс сделать свой се/кс незабываемым!---- https://use.my/eralis


Новини