Головна Новини Суспільство події ЗМІ: Надм'яке рішення суду щодо Порошенка призведе до серйозних змін у юридичній команді Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Надм'яке рішення суду щодо Порошенка призведе до серйозних змін у юридичній команді Зеленського

В Офісі президента можуть провести кадрові зміни після рішення Печерського суду у справі Порошенка

20 січня 2022, 16:35
Поділіться публікацією:








ЗМІ: Надм'яке рішення суду щодо Порошенка призведе до серйозних змін у юридичній команді Зеленського

Як відреагують в Офісі президента на запобіжний захід для Порошенка, фото з відкритих джерел

Запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, обраний суддею Печерського районного суду міста Києва стосовно п'ятого Президента України Петра Порошенка у справі про держзраду, без сумніву, є найм'якшим із усіх можливих, і це дасть старт серйозним змінам і в публічній політиці, і в команді президента. Про це пише телеграм-канал "Шептун".

Автор поста впевнений, що після цього адвокати голови Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука мають всі підстави вимагати аналогічного запобіжного заходу і для свого підзахисного.

"Наступним, хто зіскочить із "гачка" Банкової, буде Віктор Медведчук. Він проходить по одній справі з Порошенком, сидить під домашнім арештом, але тепер отримає всі підстави вимагати перегляду запобіжного заходу і для себе. Порошенко та Медведчук на волі – це не віщує владі нічого доброго", – йдеться у публікації.

На телеграм-каналі викладається думка про те, що надм'який запобіжний захід щодо Порошенка також призведе до переформатування юридичної команди президента, оскільки йому тепер просто доведеться зробити висновки щодо компетентності своїх юристів.

"Довгий час суди та систему правосуддя в ОП курирували Андрій Портнов, Олег Татаров та Андрій Смирнов. Підсумком їхньої "роботи" став провал спроби встановити контроль ВП над судовою системою – від Конституційного Суду до місцевих судів, сварка із західними партнерами у питанні САП та НАБУ, бардак у правоохоронних органах", – наголошується у написаному.

Єдиним "досягненням" команди юристів Офісу президента, констатується у матеріалі, стало те, що Татарова звільнили від відповідальності у справі Микитася, але це "боляче вдарило по рейтингу влади". Тому після "справи Порошенка" президент просто зобов'язаний буде зробити висновки.

Нагадаємо, що 10 січня Печерський районний суд міста Києва продовжив до 10 місяців запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту голові Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку. А вчора, 19 січня, цей же суд за аналогічними звинуваченнями, але на адресу екс-президента Петра Порошенка, обрав запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Спілкуючись із журналістами після чергового судового засідання, лідер ОПЗЖ констатував, що, на жаль, говорити про верховенство закону та справедливість в Україні поки що не доводиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/sheptoon/17882
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини