Головна Новини Суспільство події ЗМІ: ірпінський депутат Пікулик привласнив компанію екс-партнера
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: ірпінський депутат Пікулик привласнив компанію екс-партнера

Журналісти дізналися деталі про те, що Олександр Пікулик - один із засновників ТОВ “Промоальт”, яке володіє земельною ділянкою - порушив правила угоди та силоміць захопив підприємство

28 липня 2023, 15:55 comments1841
Поділіться публікацією:








Голова фракції “Батьківщина” в Ірпінській міській раді — Олександр Пікулик, завдяки звʼязкам та документам, що мають ознаки фіктивності, привласнив будівельне підприємство свого екс-партнера. Про це йдеться в сюжеті "Апостроф-ТВ".

ЗМІ: ірпінський депутат Пікулик привласнив компанію екс-партнера

Олександр Пікулик. Фото: з відкритих джерел

В матеріалі зазначається, Олександр Пікулик — один із засновників ТОВ “Промоальт”, яке володіє земельною ділянкою — порушив правила угоди та силоміць захопив підприємство. 

За словами адвоката потерпілого, Максима Калініченка, співпраця почалася у 2018 році між ТОВ “Промоальт” і ТОВ “Ірпінь Центр Парк”, засновником та 100% власником якого є Макаренко Максим Володимирович.  ТОВ “Промоальт” надало земельну ділянку, яка знаходилась в оренді. А ТОВ “Ірпінь Центр Парк” робить забудову багатоповерхівки. У січні 2023-го року стало відомо, що ТОВ “Ірпінь Центр Парк” було переоформлено. На підставі доручення, яке, за словами адвоката, було видане у Польщі.

"Однак польський нотаріус, вказаний у так званому “документі” про передачу прав  ТОВ “Ірпінь-Центр-Парк” — жодних подібних доручень ніколи не робив. За словами юриста, на товаристві Ірпінь Центр Парк був офіційно працевлаштований директор цього підприємства, якого без його присутності незаконно було звільнено. "У нашого законного директора почали витребувати оригінали документів, що стосуються товариства та печатки. Тобто у них на момент переоформлення не було жодного оригінального документа та печатки". Проте це не завадило Пікулику перереєструвати компанію на трьох своїх посіпак із частками у 60 та по 20 відсотків", — йдеться в сюжеті. 

"На підставі доручення, яке було видане на прізвище Скоропад, частки продали трьом особам: Жолуденко — на даний час належить 60% товариства, потім Краснікову — 20% товариства та Батрудіновій — також 20% цього товариства", – пояснює адвокат Калініченко. 

Як йдеться в матеріалі, про такі дії вже відомо правоохоронцям. Однак з власних джерел телеканалу “Апостроф ТВ” відомо, що Олександр Пікулик робить спроби впливати на досудове слідство, користуючись звʼязками та своїм службовим становищем, аби закрити справу. Щоб зрушити слідство з мертвої точки,  законний власник ТОВ “Ірпінь-Центр-Парк” — Максим Макаренко — звернувся з до Генпрокуратури та Адміністрації Президента України з проханням взяти справу під контроль. 

"Наразі Пікулик, незважаючи на арешт корпоративних прав, вимагає від Держінспекції архітектури та містобудування ліцензію на введення в експлуатацію нещодавно зведеного будинку. Водночас депутат продовжує незаконно продавати квартири від імені товариства Ірпінь Центр Парк. Квартири, які залишились і не були продані, були Пікуликом перереєстровані на його матір — Пікулик Станіславу Володимирівну. Ці переоформлення робить той самий реєстратор, який приймав участь у рейдерському захваті товариства Ірпінь Центр Парк. Збитки, які Олександр Пікулик наніс своєму колишньому бізнес-партнерові сягають майже двох мільярдів гривень. Однак Максим Макаренко — не єдиний, хто вже був або ще може стати жертвою чиновника з Ірпеня", — йдеться в сюжеті. 

За словами Максима Калініченка, це не перше рейдерське захоплення Пікулика. Раніше він організував та захопив  будівлю військкомату в місті Ірпінь по вулиці Дем’яна Попова, після чого зніс її. Земельні ділянки передали на підконтрольних йому осіб, а надалі переоформили на нього. 


"В поле зору правоохоронних органів Олександр Пікулик потрапляє далеко не вперше. Наприклад, восени 2020-го поліція спіймала його пʼяним за кермом Range Rover. А наприкінці зими депутат влаштував стрілянину з нагородної зброї в одному з ірпінських ресторанів. Утім, в обох випадках, попри докази — сліди від куль та свідчення очевидців, Пікулик залишився непокараним", — зазначають журналісти "Апострофу". 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Харьковчанка

28 липня 2023, 22:10

Картина маслом: "Депутати під час війни". Та щоб ви тріснули, дупи ненажерливі!


Новини