Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, у кого рекордні замовлення на фоні війни в Україні та загострення у Газі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, у кого рекордні замовлення на фоні війни в Україні та загострення у Газі

За інформацією FT, Rheinmetall отримує рекордні замовлення на тлі війни в Україні та загострення в Газі

8 серпня 2024, 13:44
Поділіться публікацією:

Німецький оборонний концерн Rheinmetall накопичує рекордні замовлення на тлі війни в Україні та загострення у секторі Газа. Компанія майже подвоїла свої операційні прибутки. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Financial Times.

ЗМІ дізналися, у кого рекордні замовлення на фоні війни в Україні та загострення у Газі

Завод Rheinmetall. Фото з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, йдеться про замовлення на 48,6 млрд євро. Дюссельдорфська група у четвер повідомила, що продаж у першому півріччі зріс на третину до 3,8 мільярда євро, а операційний прибуток майже подвоївся до 404 мільйонів євро завдяки зростанню замовлень на зброю та боєприпаси.

Виконавчий директор Армін Паппергер заявив, що прибутковість "значно" зросла завдяки збільшенню продажів, які, на його очікування, продовжать щороку зростати приблизно на 2 мільярди євро "найближчими роками".

Ключові проекти включають артилерійські замовлення для Німеччини та України, причому найбільшим замовленням за рік став контракт із Бундесвером на бронемашини Boxer на загальну суму 2,2 мільярди євро. Туди входить та обслуговування цієї техніки.

До початку повномасштабної війни в Європі більше третини продажів Rheinmetall припадало на запчастини невоєнного призначення, такі як датчики автомобільної промисловості.

Компанія більше не розгортає продажу автомобілів, але в четвер заявила, що продаж її підрозділу енергетичних систем, що "об'єднує технологічний досвід на цивільних ринках", зріс трохи трохи більше 1 мільярда євро.

Ціна акцій Rheinmetall піднялася на 2%. У концерні зазначили, що покращення показників зводиться до "бізнесу зі збройними силами Німеччини та державами-партнерами в ЄС та НАТО".

Читайте також на порталі "Коментарі" – допомога Україні: у Європарламенті звернулися із новим закликом до країн ЄС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини