Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, у чому переконував Макрона Сі Цзіньпін під час особистої зустрічі
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, у чому переконував Макрона Сі Цзіньпін під час особистої зустрічі

За словами західних експертів, тонкий дипломатичний наступ Китаю базується виключно на протистоянні зі Штатами.

7 квітня 2023, 17:15 comments1852
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін умовляє Францію "протидіяти" США, об'їздившись із Китаєм. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

ЗМІ дізналися, у чому переконував Макрона Сі Цзіньпін під час особистої зустрічі

Макрон і Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

За інформацією видання, президент Франції Макрон вирушив до Китаю з головою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляйєн. Вони мали зустріч із головною КНР Сі Цзіньпіном, намагаючись переконати Китай щодо того, щоб натиснути на Кремль щодо завершення війни в Україні, але не змогли добитися будь-яких публічних змін у позиції Сі. Тим не менш, Макрону була надана повна червона килимова доріжка та маса уваги.

Сі Цзіньпін надзвичайно щедро зустрів президента Франції Еммануеля Макрона під час державного візиту, що деякі аналітики розглядають як ознаку зростаючого наступу Пекіна, спрямованого на те, щоб залучити ключових союзників у Європейському Союзі для протидії США.

У матеріалі йдеться, що на думку дипломатів, Пекін шукає підтримки проти того, що Сі назвав "всебічним стримуванням, оточенням та придушенням" з боку США.                                                                             

"Усі китайські зовнішньополітичні наступальні дії мають в основі американо-китайські відносини… тому вони намагатимуться працювати з будь-якою країною, особливо із середніми чи великими державами, такими як Франція, щоб протистояти США", — сказав професор китаєзнавства та зовнішньої політики Денверського університету Чжао Суйшен .

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Китаї заявили, що вже ведуть діалог із Москвою та Києвом щодо "конфлікту в Україні".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини