Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, що можуть готувати Росія та КНДР напередодні виборів президента США
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, що можуть готувати Росія та КНДР напередодні виборів президента США

За інформацією NBC News, США дедалі більше стурбовані посилення військового союзу між Путіним і північнокорейським лідером Кім Чен Ином

25 травня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:

Американські чиновники готуються до того, що Північна Корея може вдатися до найбільш провокаційних військових дій за останнє десятиліття напередодні президентських виборів у США у жовтні, можливо, через наполягання глави Росії Володимира Путіна. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє NBC News, з посиланням на шість високопоставлених американських чиновників.

ЗМІ дізналися, що можуть готувати Росія та КНДР напередодні виборів президента США

Путін та Кім Чен Ин. Фото: із відкритих джерел

Адміністрація Байдена дедалі більше стурбована тим, що посилення військового союзу між Путіним і північнокорейським лідером Кім Чен Ином може значно розширити ядерний потенціал Пхеньяну та посилити напруженість в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

"Ми не сумніваємося, що Північна Корея провокуватиме цього року. Питання лише в тому, наскільки вона буде ескалаційною", — йдеться в повідомленні.

Представники американської розвідки звинуватили Росію у втручанні у вибори 2016 року, аби допомогти обрати Трампа. Адміністрація Байдена мала напружені відносини з Росією, які зовсім зруйнувалися після її вторгнення до України у 2022 році.

Очікується, що найближчими тижнями Путін відвідає Північну Корею для зустрічі з Кімом, і американські чиновники прогнозують, що вони укладуть нову угоду про розширення передачі військових технологій Пхеньяну.

Представники американської розвідки вважають, що Путін надає Північній Кореї технології атомних підводних човнів та балістичних ракет в обмін на те, що Пхеньян надсилає Росії велику кількість боєприпасів для війни в Україні, заявили високопосадовці. Північна Корея надає Росії більше озброєнь, аніж Європа надає Україні, включаючи мільйони артилерійських снарядів.

Чиновники також стурбовані тим, що Росія може допомогти Північній Кореї зробити останні кроки, необхідні для спуску на воду першого підводного човна, здатного запустити ядерну ракету.

В обмін на боєприпаси, які вона надає Москві, Північна Корея хоче, щоб Росія надала їй частини балістичних ракет, літаки, ракети, бронетехніку та інші передові технології.

Читайте також на порталі "Коментарі" — співробітництво Росії з КНДР та Іраном посилюється: у Пентагоні розповіли, чим дадуть відповідь.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини