Головна Новини Суспільство події ЗМІ дізналися, про що Угорщина намагається домовитися з РФ в обхід позиції ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ дізналися, про що Угорщина намагається домовитися з РФ в обхід позиції ЄС

Влада Угорщини домовляється з "Газпромом" про постачання газу в 2025 році

сьогодні, 13:42
Поділіться публікацією:

Уряд Угорщини та російський "Газпром" ведуть переговори про додаткові постачання газу до Будапешта в 2025 році. Транзит російського газу через Україну припиниться наприкінці 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "euractiv".

ЗМІ дізналися, про що Угорщина намагається домовитися з РФ в обхід позиції ЄС

Угорщина. Фото: з відкритих джерел

"Ми вже підписали одну (додаткову угоду) на останній квартал цього року, яка покриває додаткові обсяги за конкурентною ціною. Наразі ми ведемо переговори щодо укладання угоди на наступний рік", — заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Топ-дипломат уточнив, меморандум включає положення про додаткові угоди до довгострокових контрактів на майбутні роки, які гарантують цінову конкурентоспроможність.

Зазначається, що минулого тижня Будапешт та Москва досягли угоди, яка дозволяє використовувати газопровід TurkStream, який був збудований незадовго до повномасштабного вторгнення російських військ до України. По ньому доставляється російський газ дном Чорного моря на європейську територію Туреччини в обхід України, а потім до Болгарії. Софія не використовує газ із цього трубопроводу, але забезпечує його транзит до Сербії та Угорщини.

Ця угода, як наголосив Сійярто, дозволяє Будапешту збільшити обсяги закупівель за "всім комерційним контрактом".

Крім того, топ-дипломат Угорщини вже попередив, що Будапешт накладе вето на санкції Європейського Союзу проти Росії, якщо буде скасовано пільгу на закупівлю російської нафти для Угорщини.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Угорщина знову намагається завадити допомозі Україні від Європейського Союзу: що вигадали у Брюсселі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини