Головна Новини Суспільство події ЗМІ: Банк «Альянс» нібито розгорнув проти «Укренерго» іфнормкампанію, бо не хоче віддавати борг
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Банк «Альянс» нібито розгорнув проти «Укренерго» іфнормкампанію, бо не хоче віддавати борг

Банк «Альянс» має великий борг перед «Укренерго», проте нібито шукає способи, як його не віддавати

20 серпня 2024, 14:02
Поділіться публікацією:

Як повідомляє видання "Українські новини", ймовірно, банк "Альянс" використав знаних блогерів та політологів, щоб розпочати кампанію проти "Укренерго" та його очільника Володимира Кудрицького. Ціна питання – понад мільярд гривень, які фінустанова заборгувала державній компанії.

ЗМІ: Банк «Альянс» нібито розгорнув проти «Укренерго» іфнормкампанію, бо не хоче віддавати борг

Володимир Кудрицький

Журналісти нагадують, що восени 2021 року банк “Альянс” видав рекордну гарантію на користь "Укренерго" за ТОВ “Юнайтед Енерджі”, цю компанію журналісти пов’язують з Ігорем Коломойським та його партнерами. При цьому, видання підкреслює, що в березні 2022 року “Юнайтед Енерджі” купувала електроенергію у державної компанії “Укренерго”, проте не розрахувалась за неї. Як результат, “Укренерго” предʼявило до погашення гарантії на 716 млн. грн., а також пені, штрафи –разом сума склала 1,2 млрд грн.

Втім, як повідомляють "Українські новини", банк “Альянс” відмовився розраховуватися за боргом. З цього приводу НАБУ відкрило провадження про розкрадання державних коштів і до березня 2024 року розслідувало його, а потім передало до суду. У господарському процесі “Укренерго” намагається стягнути з “Альянсу” свої 1,2 млрд грн.

“Починаючи з січня 2024 року, коли стало зрозуміло, що розслідування НАБУ добігає кінця і скоро справу буде передано до суду, коли у міжнародний розшук було оголошено [голову правління] Юлію Фролову – медіа починають буквально бомбардувати читачів думками блогерів з приводу того, чому “Укренерго” – разом з компанією з оточення Коломойського – є справжнім винуватцем того, що відбулось, а банк – ні до чого”, — йдеться у матеріалі.

Журналісти нагадують, що основні тези зводились до того, що банк “Альянс” призначили “крайнім”, а справжні винуватці – Коломойський і особисто Володимир Кудрицький, який, до того ж, “випустив” свого підлеглого, нібито причетного до оборудки, за кордон.

“У кампанії проти "Укренерго" в різні періоди брали участь блогер Сергій Лямець, політолог і директор Інституту світової політики Євген Магда, політичний експерт Олександр Кочетков, політолог Тарас Загородній, політолог Віталій Кулик. Тема “ролі Укренерго” очевидно настільки “болить” небайдужим громадянам, що в медіа навіть зʼявився вкид з посиланням на анонімні джерела, що Кудрицький нібито отримав 5 млн доларів “своєї частки” від розкрадених коштів держкомпанії”, — йдеться в статті.

При цьому видання нагадало, що нібито найбільше долею "Альянсу" перейнявся активіст Назар Приходько, який подав низку заяв до правоохоронних органів щодо буцімто “незаконного збагачення” Кудрицького.

Видання підкреслює, що саме на заявах Приходька потім ґрунтувалися численні публікації про те, що “Вищий антикорупційний суд зобовʼязав НАБУ і ДБР відкрити справу щодо Кудрицького”.

"Намагаючись врятуватись від банкрутства і не віддавати, по суті, вкрадений у держави 1 млрд грн, банк "Альянс" намагається дестабілізувати державну компанію, яка відповідає за критичну інфраструктуру у найвідповідальніший період", — йдеться в матеріалі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що банк "Альянс" боргує за енергію для фірми Коломойського більше, ніж весь бізнес Києва.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини