Головна Новини Суспільство події ЗМІ: Антикорупціонери можуть ухилятися від армії завдяки впливу Татарова
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ: Антикорупціонери можуть ухилятися від армії завдяки впливу Татарова

Ймовірно, Тататров зацікавлений у дружбі з антикорупціонерами, тому, нібито допомагає їм отримати відстрочку від мобілізації

27 серпня 2024, 17:51
Поділіться публікацією:

За інформацією видання "Українські новини", активісти й журналісти, які займаються антикорупційною діяльністю, можуть ухилятися від мобілізації до ЗСУ нібито завдяки впливу заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова. Видання припускає, що одним із мотивів посадовця може бути зацікавленість у діяльності антикорупціонерів.

ЗМІ: Антикорупціонери можуть ухилятися від армії завдяки впливу Татарова

Татаров і антикорупціонери

"Єдина каста тих, кого не призивають в армію і не притягають за ці та інші злочини до кримінальної відповідальності – це громадські активісти. Це може свідчити про наявність у них впливових покровителів при владі й у правоохоронній системі", – йдеться у матеріалі.

Зокрема, видання відзначає, що з різних причин від армії нібито ухиляється очільник Центру протидії корупції Віталій Шабунін, щодо якого ДБР розслідує низку кримінальних справ, серед яких ухилення від мобілізації, підробка документів НАЗК, незаконне використання гуманітарки та привласнення джипу Nissan Pathfinder, який волонтери передали для ЗСУ.

Окрім того, "Українські новини" нагадують, що журналіст Юрій Бутусов, який раніше публічно обіцяв йти служити на передову, оформив відстрочку від мобілізації, як батько трьох доньок. Натомість, йдеться у матеріалі видання, періодично їздить на війну і фотографується у військовій формі.

"Інший активіст – очільник фундації "DEJURE" Михайло Жернаковнещодавно розшукувався через неявку за повісткою. Його було оштрафовано за ухилення від мобілізації і за результатами проходження ВЛК він був визнаний повністю придатним до військової служби. Щоб ухилитися від армії, Жернаков надав довідку, що викладає на 0,75 ставки у Київській школі економіки. Але під тиском ЗМІ був змушений визнати, що не працює там", — йдеться у статті.

Окрім того, видання підкреслює, що журналіст Юрій Ніколов для ухилення від служби нібито прикривається мамою, яка хворіє.

Також, за інформацією журналістів, нібито тривалий час військової служби уникають Орест Рудий, чоловік співзасновниці ЦПК Дарії Каленюк, головний експерт StateWatch Олександр Лємєнов, головний редактор руху "Чесно" Олександр Саліженко та інші активісти.

"Якщо взяти до уваги різношерстість перелічених осіб, об’єднуючим елементом може бути єдина особа – та, яка у владі контролює правоохоронну і каральну систему, а саме – Олег Татаров. Адже саме він може одночасно видати потрібним йому активістам так званий білий квиток і забезпечити непритягнення їх до кримінальної відповідальності за ухилення від служби чи скоєння інших злочинів", – пишуть "Українські новини".

При цьому видання відзначає, що деякі антикорупціонери інколи дозволяють собі різкі пости на адресу Татарова, щоб підтримувати свій імідж незалежних від Банкової активістів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що журналіст Юрій Бутусов отримав відстрочку від мобілізації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини