Головна Новини Суспільство події Журналісти звинуватили ОП у тиску на ЗМІ за те, що писали про видачу ліцензії 1xBet: у Зеленського відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Журналісти звинуватили ОП у тиску на ЗМІ за те, що писали про видачу ліцензії 1xBet: у Зеленського відповіли

Офіс президента виявився причетним до нового скандалу з діяльністю російського букмекера 1xBet в Україні

1 серпня 2022, 11:21
Поділіться публікацією:

Керівник волонтерського медіапроекту InformNapalm Михайло Макарук звинуватив Офіс Президента України у тиску на засоби масової інформації та вимогу видалити критичні матеріали про видачу під час війни ліцензії російському букмекеру 1xBet. Як повідомляє видання "Коментарі", про це пише портал "Delo.ua".

Журналісти звинуватили ОП у тиску на ЗМІ за те, що писали про видачу ліцензії 1xBet: у Зеленського відповіли

Букмекер 1xBet. Фото: із відкритих джерел

Видання зазначає, в ефірі телеканалу ”Еспресо” Макарук заявив, що генеральний директор Директорату з питань інформаційної політики Офісу Президента України Ірина Побєдоносцева дзвонила низці інтернет-видань, що передрукували розслідування InformNapalm про видачу ліцензії на Україну 1xBet з вимогою видалити ці матеріали.

”Ми отримали від низки інтернет-видань відомості про те, що з Офісу Президента одна посадова особа дзвонила з проханням негайно заблокувати матеріали з друком статті InformNapalm по 1xBet. Таких дій ніколи не було від початку існування команди InformNapalm. Ім'я цієї людини – Ірина Побєдоносцева, вона так представлялася офіційно нашим друзям”, – заявив Михайло Макарук.

Сама Ірина Побєдоносцева у коментарі "Delo.ua" відповіла, що вона нікому не дзвонила з цього питання і повністю відкинула звинувачення.

”Це абсолютна неправда, я нікому не дзвонила. Не знаю, чому пане Макаруку, ми з ним колись багато спілкувалися, зробив таку заяву. Воно повністю відповідає дійсності. Якщо він може навести докази того, що я комусь телефонувала, або хтось може це підтвердити – будь ласка, але це неможливо, тому що цього не було”, — заявила Побєдоносцева.

ЗМІ зазначає, що після виходу розслідування InformNapalm про лобіювання видачі Комісією з регулювання азартних ігор та лотерей двох ліцензій на роботу в Україні оператору 1xBet, що належить громадянам РФ, багато українських видань передрукували цю інформацію, а потім через деякий час видалили дані матеріали зі своїх сайтів.

Варто нагадати, що понад 26 тисяч українців підписали петицію до Президента України Володимира Зеленського з вимогою заборонити діяльність російського букмекера 1xBet в Україні, якому у розпал війни РФ проти України була видана ліцензія. Проте правоохоронні органи продовжують бездіяти у питанні анулювання ліцензій 1xBet та блокування його роботи в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Віктор

1 серпня 2022, 16:05

Наступна публікіція підтвєржуе,адміністрація президента - кубло зрадників.


Новини