Головна Новини Суспільство події Життя в Херсонській області: обстріли, терор, викрадення, гуманітарна криза
commentss НОВИНИ Всі новини

Життя в Херсонській області: обстріли, терор, викрадення, гуманітарна криза

Яка ситуація в окупованій Херсонській області з ліками, продуктами

5 травня 2022, 16:37
Поділіться публікацією:

За інформацією Херсонської обласної адміністрації, наразі мобільний зв'язок та інтернет в області є, але з перебоями, працюють POS-термінали. Майже у всіх громадах є електропостачання, водопостачання та газопостачання.

Життя в Херсонській області: обстріли, терор, викрадення, гуманітарна криза

Фото Телеграм Херсонська ОВА

В Херсонському районі окупанти викрали заступника сільського голови Родіонова Є.О. Чорнобаївської ТГ. Сільський голова Дудар І.М. перебуває в лікарні у важкому стані з 2 травня, його помешкання обшукали росіяни.

В цей день вони захопили приміщення Чорнобаївської сільської ради, не пустили працівників, повісили прапор росії та зламали сейфи в сільраді,здійснювали там обшук та допит чиновників. Наразі зв'язок із громадою відсутній, місцеперебування викраденого невідоме. З Станіславською сільською ТГ теж немає зв’язку
У Великокопанівській сільській ТГ створено комендатуру рф та запроваджено комендантську годину.

На території Білозерської селищної ТГ в результаті обстрілів зруйновано 15 будинків в с. Надеждівка, немає світла в Таврійському, там фіксують руйнування, в Правдіно частково зруйновано дитячий садочок, в с. Томина Балка зруйновано сім приватних будинків. Немає світла і води в селищах Східне та Загорянівка, електропостачання — в Богданівці, Петрівці. У Великоолександрівській ТГ тривають бойові дії, є поранені та зруйновані будинки, комунікації працюють частково.

На території Високопільської селищної ТГ відсутнє електропостачання, водопостачання та газопостачання. На територіях тривають бої. Необхідна термінова евакуація цивільних, в громаді гуманітарна криза з продуктами та ліками. Місцеві йдуть пішки та евакуюються авто до кордонів Дніпропетровської області. Вже евакуювалися 2100 осіб з Високопілля, Архангельського, Князівки. Адмінбудівлі зруйновані. Потрібен зелений коридор.

Протягом доби тривали обстріли по будинкам, є постраждалі серед цивільного населення. Селяни хотіли вийти з території, де йдуть бої через блокпости, але окупанти не дозволили.

В Князівці росіяни застосовують тяжку зброю, знищили більшу частину будинків. Обстрілюють Високопілля та Нововознесенське. Там чимало зруйновано будинків, окупанти забирають в людей авто, виганяють з житла, проводять терор місцевих.

Не краща ситуація в Калинівській селищній ТГ, там півтора місяці в селах немає води і світла, в будинках поселилися окупанти, не дозволяють доставляти гуманітрану допомогу.

Обстрілюють окупанти й територію Нововоронцовської селищної ТГ, немає світла  та води в селищах: Миролюбівка, Хрещенівка, Трудолюбівка, Шевченківка, Любимівка, Осокорівка, Золота Балка. У Любимівці немає газу, світла, води, гостра потреба в медикаментах. В Осокорівці та Нововоронцовці ворог обстрілює будинки та інфраструктуру. Місцеві ховаються в бомбосховищах та підвалах.
У всіх населених пунктах є проблеми з наявністю ліків. Гуманітарних коридорів ворог не дає відкрити, приватний транспорт блокпости не пропускають.

Поки є можливість люди евакуюються з Новоолександрівської сільської ТГ. Немає світла та води в степових селах, як Петропавлівка, Червоне, Біляївка, Українка (територія зайнята окупантами), є проблеми з доставкою продуктів, не вистачає ліків.

Повністю окуповані: Новорайське, Костирка та Степне. Селище Максима Горького обстрілювали, частково зруйновано школу та адмінбудівлю колишньої сільської ради, після обстрілів в приватних будинках є вибиті шибки. Потрібна гуманітарна допомога.

У Бургунському старостинському окрузі окупанти пограбували поліцейську станцію, колишніх воїнів АТО викрали. Гуманітарна допомога не підвозиться в округ.

В Генічеському районі ситуація з доставкою продуктів, виплатою пенсій та комунікаціями більш-менш стабільна. У Скадовському районі у всіх громадах критична ситуація з медикаментами. Окупанти тероризують місцеве населення та готуються до 9 травня.

В Голопристанській ТГ окупанти викрали міського голову Олександра Бабича та інших жителів громади, їх тримають в полоні, місцеперебування невідоме.
У Мирненської ТГ гуманітарна криза з продуктами харчування та медикаментами, два місяця немає завозу ліків. В Каховському районі ситуація більш-менш стабільна, люди мають змогу виїхати з територій на підконтрольні українському уряду.

Як повідомляв портал, який може бути найгірший сценарій у війні з росією  й чим вона може завершитися.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини