Головна Новини Суспільство події Житлові субсидії в Україні: кому призначать на наступний період без зайвих звернень
commentss НОВИНИ Всі новини

Житлові субсидії в Україні: кому призначать на наступний період без зайвих звернень

Органи соцзахисту населення здійснюють самостійно розрахунок субсидії на наступний період без звернень громадян

6 вересня 2021, 13:20
Поділіться публікацією:

В Україні вже суттєво похолодало. Хоча поки що у приміщенням температура повітря комфортна, зовсім скоро доведеться вмикати опалення. Тож, отримувачам субсидій слід знати, що субсидію на оплату комунальних послуг призначають з місяця звернення до кінця опалювального сезону. Допомога розраховується на опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня. Про це повідомляють у пресслужбі Мінсоцполітики.

Житлові субсидії в Україні: кому призначать на наступний період без зайвих звернень

Житлові субсидії, фото з відкритих джерел

Для домогосподарств з індивідуальним опаленням субсидія розраховується на опалювальний сезон з 16 жовтня по 15 квітня включно. Оформити субсидії можна також онлайн на сайті Мінсоцполітики. Для цього потрібно заповнити документи для призначення субсидії та роздрукувати при необхідності, направити документи в електронному вигляді на попередній розгляд.

Після закінчення терміну отримання субсидії органи соцзахисту здійснюють самостійно перерахунок субсидії на наступний період без звернень громадян.

Однак це не стосується сімей, у складі яких є особи, в яких за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України взагалі відсутні доходи або вони одержували середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної зарплати, діючої на даний період, вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; внутрішньо переміщені особи; особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства; особи-орендарі житлових будинків; особи, які зареєстровані в житловому будинку, але фактично там не мешкають.

Нещодавно портал "Коментарі" писав про житлові субсидії в Україні: кому не призначать і що зміниться з вересня. Раніше також повідомляли, що чиновники Міністерства енергетики та вугільної промисловості (Міненерго) України налагодили масштабну корупційну схему, яка за три роки завдала збитків державі на майже 1,5 млрд грн. Після аудиту правоохоронці провели 47 обшуків по всій Україні. Слідчі дії велися в Міненерго, Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, і в 37 облгазах, а також за місцем проживання колишніх високопоставлених чиновників міністерства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини