Головна Новини Суспільство події Жінка-шпигунка "зливала" ворогу позиції ЗСУ під Покровськом
commentss НОВИНИ Всі новини

Жінка-шпигунка "зливала" ворогу позиції ЗСУ під Покровськом

Жінці загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна

сьогодні, 11:38
Поділіться публікацією:

Служба безпеки України затримала жінку, яка працювала на російську розвідку і допомагала окупантам атакувати українські позиції на Донеччині, зокрема в районі Покровська. Вона намагалася втекти до Росії через Євросоюз, маскуючись під переселенку.

Жінка-шпигунка "зливала" ворогу позиції ЗСУ під Покровськом

СБУ зупинила втечу агентки ФСБ, яка передавала дані ворогу на Донеччині

38-річна мешканка Селидового, що в Донецькій області, входила до агентурної мережі ФСБ, яку було розкрито та знешкоджено під час операції СБУ восени 2023 року. Вона передавала ворогу інформацію про розташування українських військових, зокрема артилерії, яка стримувала наступ російських штурмових груп.

Після виконання своїх завдань на передовій, агентка прибула на Кіровоградщину, де орендувала квартиру і готувалася до виїзду до Росії. Вона планувала перетнути кордон через країни Європейського Союзу, щоб уникнути підозр.

Контррозвідники СБУ затримали її під час обшуку квартири, де знайшли російський паспорт і мобільний телефон, який вона використовувала для зв’язку з російськими кураторами. За отриманими даними, жінка діяла самостійно, але була частиною більшої шпигунської групи, яка збирала розвіддані для окупантів. Її спільників, які коригували переміщення української бронетехніки біля Авдіївки, затримали раніше.

Жінка-шпигунка ”зливала” ворогу позиції ЗСУ під Покровськом - фото 2

Наразі жінці повідомлено про підозру в державній зраді, скоєній під час воєнного стану. За це їй загрожує довічне ув’язнення та конфіскація майна.

“Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна. Спецоперацію проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури”, — йдеться в повідомленні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини