Головна Новини Суспільство події Жертв внаслідок обстрілу вокзалу могло бути в декілька разів більше: мер Краматорська розповів про ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Жертв внаслідок обстрілу вокзалу могло бути в декілька разів більше: мер Краматорська розповів про ситуацію

Більшість пасажирів на пероні вокзалу Краматорська - це були переселенці з інших населених пунктів

11 квітня 2022, 11:29 comments1394
Поділіться публікацією:

Трагедія в Краматорську на залізничному вокзалі: жахливі відео та фото трагедії на пероні розлетілися Україною та світом. Народний депутат Олексій Гончаренко приїхав до Краматорська та поспілкувався з міським головою Олександром Гончаренко про трагедію 8 квітня та ситуацію в місті.

Жертв внаслідок обстрілу вокзалу могло бути в декілька разів більше: мер Краматорська розповів про ситуацію

Залізничний вокзал, фото з відкритих джерел

Наразі відомо про 57 жертв, серед яких п'ять дітей. Поранених лікують в Дніпрі. Швидкими туди було евакуйовано 70 осіб. За словами мера міста Олександра Гончаренка, на місці трагедії деяких жертв збирали по частинам. Всі тіла та рештки передано до Дніпра, там фахівці індетифікуватимуть загиблих.

На місці одразу загинуло 38 осіб, серед яких чотири дитини, п'ята дитина померла в лікарні. В основному, на вокзалі були люди з інших міст, місцевих було людей близько 200.

Також чиновник повідомив, що за даними, які вдалося зібрати, вже відомо, що частина касет з вражаючими елементами розірвалися над пероном. З 80 касет не розірвалося три. Всі зібрані матеріали передали на експертизу. Точка "У" прилетіла о 10:30.

Олександр Гончаренко говорить, що тривога не спрацювала, приліт був нефіксований, ракета рухалася на дуже значній швидкості. Попередньо, ракета рухалася з південного сходу, орієнтовно з Шахтарська, який окупований росіянами.

"Враховуючи, що це точка "У", яка б'є точно по координатам. Хтось прийшов на перон, ввів координати, геолокацію. Точно розірвалося над пероном. Приліт був точним, помилки бути не може, та й час окупантами був обраний такий, коли максимально багато людей. Раніше окупанти обстрілювали гілку залізниці  в напрямку Лозової, Барвінка. Були прильоти по Лозовій в середу та четвер, тому й натовп на вокзалі був ще більший. Нам більш-менш пощастило, як можна так сказати, бо могла загинути й тисяча, і дві, й три. Якби розірвалося над привокзальною площею — то загинуло б одразу близько двох тисяч", — говорить мер.

"Деморалізації населення в місті не відбулося. Зриву евакуації теж немає. Ми евакуюємо Слов'янськ та Покровськ автобусами також. З 220 тисяч з міста виїхало чимало, наразі залишається тисяч 60. З них тисяч 10 людей ще планують виїхати. Залишаються пенсіонери, ті, хто не хоче покидати дім, кому немає куди їхати", — додає він.

Місто вже обстрілювали не одноразово, влучали в житлові будинки та в школу. В місті працює громадський транспорт, Укрпошта вже відкрилася, були перебої в роботі банкоматів, наразі готівка є. Більшість банківських відділень не працює. А от комунальники і правоохоронці працюють в повному складі. Крім того, не працює в місті половина магазинів, аптек. Медикаменти є, продукти підвозять. Як розповів мер, працівникам Укрпошти дали охорону з тероборонівців. Відділення відкриваються — пенсіонерам виплачують пенсії, також будуть розвозити їх по селам громади.

Наразі місцева влада збирає генератори, які будуть в пригоді у разі пошкодження ліні електропередач, готує запаси продуктів та медикаментів на пару місяців про всяк випадок. З гуманітарною допомогою до Краматорська прямує 10 генераторів, які дуже необхідні для життєдіяльності.

"Покидати Краматорськ не планую я і моя команда — будемо до останнього. Місто не здамо, з допомогою ЗСУ. Виконуємо свої задачі, допомагаємо військовим. В нас є районна тероборона, також створили ще свій добробат", — говорить Олександр Гончаренко.

Як повідомляв портал, навіщо росіяни вдарили ракетою по вокзалу в Краматорську.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини