Зернова угода на паузі: у Туреччині розповіли до чого прийшли на переговорах

Україна, Туреччина, ООН та РФ домовилися продовжити переговори

Україна, Туреччина, ООН та Росія домовилися продовжити переговори щодо продовження "зернової угоди" найближчим часом. Турецька сторона оголосила про це за підсумками зустрічі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Туреччини.

"Сторони домовилися продовжити переговори за посередництва Туреччини у чотиристоронньому форматі, щоб зернова ініціатива продовжила свою ефективну діяльність у найближчий період", - йдеться у заяві.

При цьому Міноборони Туреччини зазначило, що переговори щодо продовження термінів дії угоди раніше "були корисними".

"Сторони висловили позитивний підхід до координації повернення наших торгових суден та їх екіпажів, які застрягли в українських портах через конфліктні умови", - додали у відомстві.

Читайте також на порталі "Коментарі" - глава МЗС Туреччини після візиту до Москви назвав реальні терміни продовження "зернової угоди".

Також видання "Коментарі" повідомляло - переговори про продовження зернової угоди, яку систематично зриває Росія, пройдуть 10-11 травня в Стамбулі, повідомляє Міноборони Туреччини. Які шанси на успіх? Чи можуть у цьому допомогти намічені на 14 травня вибори в Туреччині, під які чинний президент Реджеп Ердоган робить один популістський крок за іншим? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулися до експертів.

Раніше "Коментарі" повідомляли - чи може КНР відмовитися від підтримки РФ - якого вибору вже підштовхують Пекін.