Головна Новини Суспільство події Зеленському 43: чи чекати президенту України "подарунка" від Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленському 43: чи чекати президенту України "подарунка" від Байдена

"Коментарі" разом з експертами з'ясовували, на скільки ймовірно привітання до дня народження Зеленського від президента США Джо Байдена, а також яких подарунків очікувати очільнику держави у свої 43

22 січня 2021, 16:33 comments2399
Поділіться публікацією:

Президенту України Володимиру Зеленському 25 січня виповниться 43 роки. Є різні версії, як саме він відсвяткує, та що йому подарують. Одна з чуток — що лобісти намагаються організувати телефонний дзвінок від Байдена — з привітанням. Наскільки велика ймовірність такого "подарунка" і його цінність? Хто і як може зіпсувати свято? На ці питання "Коментарям" відповідали експерти.

Зеленському 43: чи чекати президенту України "подарунка" від Байдена

Колаж: Дмитрий Романюк/Comments.ua

Дзвінок Байдена міг би викликати справжній фурор

В Україні раніше не було стійкої традиції рясної уваги суспільства до дня народження голови держави. Але із Зеленським, мабуть, все-таки, може бути виняток, з огляду на його несхожість з колишніми президентами-політиками, зазначає політтехнолог Олег Постернак.

"Оточення президента, думаю, добре розуміє прихильність Володимира Олександровича до підкресленої уваги до себе. І організація подарунка у вигляді дзвінка Байдена могла б викликати справжній фурор, — каже Олег Постернак. — До того ж тут спостерігається конкуренція серед груп впливу, які змагаються між собою за організацію такої можливості".

Але подібна інтерпретація американсько-українських контактів навряд чи може сподобатися новій адміністрації США, оскільки буде виглядати відвертим і некоректним підіграванням. Тому ймовірність подібного (дзвінок Байдена в день народження Зеленського) — вельми низька, вважає політтехнолог.

"Ну, а опонентів у президента достатньо. Тому вони не втратять можливість спробувати "зіпсувати" перформансами і медійними ударами день народження глави держави ", — прогнозує Олег Постернак.

У Байдена є важливіші справи, ніж день народження Зеленського

Політолог, експерт Українського інституту політики (УІП) Олена Броницька сумнівається, що президент США зробить вітальний дзвінок Зеленському.

"У Байдена точно є важливіші справи, ніж день народження президента України. Тим більше, що дата не кругла, — посміхається експерт УІП. — Але навіть якби це ювілей, такий дзвінок через менше, ніж тиждень після інавгурації, від президента США був би можливий, якби ми були архіважливим стратегічним партнером. Будь між главами наших держав давні теплі стосунки. Нічого цього немає ... Зеленський навіть не так близький до "соросят", як його колишній прем'єр Гончарук або той же Порошенко. Так що дзвінок від Байдена до 43-річчя Зеленського — малоймовірний".

Дарувати ж президенту можуть всяке. Колишнім, як правило, дарували картини та антикваріат, зазначає Олена Броницька.

"А ось побажати Зеленському весь народ, впевнена, хотів би — набиратися мудрості та не слухати деяких з його "команди", особливо з Офісу президента. І виконувати, нарешті, що він обіцяв, будучи кандидатом. Тому що поки виконується все з точністю навпаки, — підкреслює політолог. — Повернення Донбасу виглядає досить віддаленою перспективою. Як і загальне процвітання. Не здивуюся, якщо ті ж ФОПи, яких замордували податками та фіскалізаціями, захочуть зіпсувати Володимиру Олександровичу свята, влаштувавши яскраві акції. Не здивуюся і якщо націоналісти активізуються в цей день — зі своїми "хотєлками". Охочих зіпсувати Зеленському свято вистачає. І багато хто з таких ще недавно за нього голосували. Але виявилися обмануті ".

Раніше "Коментарі" розповідали, що президент України очікує зустрічі з новообраним президентом США Джо Байденом і вважає, що відносини між країнами стануть краще. Про те, чи правий Зеленський, чого і за яких умов чекати Україні від Байдена, в тому числі в ракурсі конфлікту з Росією, розбиралися українські експерти.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини