Головна Новини Суспільство події Зеленський відповів на петицію про заборону імпорту російських книг: що здивувало
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відповів на петицію про заборону імпорту російських книг: що здивувало

Закон про заборону імпорту російських книг підтриманий парламентом, громадськістю, письменниками, юристами, нашими видавництвами

21 червня 2023, 11:34
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський відповів на петицію про заборону імпорту російських книг. З відповіді випливає, що президент ще неготовий підписувати прийнятий у 2022 році закон про заборону російської видавничої продукції. Як інформує видання "Коментарі", про це у себе в Facebook пише мовний активіст Анастасія Розлуцька.

Зеленський відповів на петицію про заборону імпорту російських книг: що здивувало

Книги. Фото: із відкритих джерел

"І щиро не розумію декількох речей з відповіді на петицію: цей Закон є євроінтеграційний, що його направляють стороні ЄС? Чому ми просимо посилення санкцій в інших країн, а самі неспроможні зробити елементарні кроки, щоб позбутися росвливу в Україні. Де наші санкції? Ми забороняємо ввезення з рф, але не можемо заборонити ввезення цієї ж продукції з інших країн. Де логіка?", – задається питанням активістка.

Анастасія Розлуцька задається питанням – про яку "дискримінацію" йдеться, коли ми хочемо заборонити книги країни-агресора?

Звертаючись публічно до президента активістка зауважує, що Закон підтриманий парламентом, громадськістю, письменниками, юристами, нашими видавництвами. Тому виникає здивування через те, що його досі не підписує глава держави, тим більше, що мова йде про захист нашого культурного простору. 

"Якщо цей Закон потребує змін, їх же ж можна внести через парламент відповідно до українського законодавства. Затягування підписання не вирішує проблему з російськими книжками на українському ринку і тим самим послаблює наші позиції у боротьбі з ворогом. Захист культурного простору — це наша з вами відповідальність. Підпишіть Закон", – зазначає Анастасія Розлуцька, звертаючись до Володимира Зеленського.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні буде новий закон про захист прав споживачів: які плюси та мінуси – що важливо знати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини