Головна Новини Суспільство події У Зеленського розповіли, на що підуть 300 млрд доларів РФ, зарезервованих для України
commentss НОВИНИ Всі новини

У Зеленського розповіли, на що підуть 300 млрд доларів РФ, зарезервованих для України

Щодо цього майна будуть випущені так звані боргові зобов'язання, бонди

16 березня 2022, 09:40
Поділіться публікацією:

На сьогоднішній день є 300 млрд. доларів, які вже зарезервовані для України. Йдеться кошти від за Центральний банк Росії, які є рахунках поза РФ. Після запровадження безпрецедентних санкцій проти РФ ці кошти надходитимуть до українського бюджету. Як передає видання "Коментарі", про це під час загальнонаціонального телемарафону розповів радник президента Володимира Зеленського Олег Устенко.

У Зеленського розповіли, на що підуть 300 млрд доларів РФ, зарезервованих для України

Долари. Фото з відкритих джерел

Радник глави держави пояснив насамперед йдеться про засоби так званої російської еліти. Їхні активи та майно заарештовано за кордоном. Далі воно продаватиметься на аукціонах і кошти від продажу якраз і надходитимуть до фондів України.

Щодо цього майна будуть випущені так звані боргові зобов'язання, бонди.

Як приклад Устенко навів футбольний клуб "Челсі", власником якого є відомий російський мільярдер Роман Абрамович. Права на футбольний клуб зараз перебувають під арештом. І щоб уникнути процедури продажу, можна випустити цінні папери, бонди. Їх можна придбати, а потім продати ФК "Челсі", повернувши гроші бондами. Фінанси від продажу бондів надійдуть до фонду, за рахунок коштів якого надалі відновлюватиметься територія України, зруйнована під час військових дій країни-агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Білому Домі висміяли дзеркальні санкції РФ проти адміністрації США, зазначивши, що ніхто з оточення Байдена не збирався з туристичною метою відвідувати Росію, як і відкривати банківські рахунки в Росії. Тому таких санкцій Кремля може бути більше, проте в Вашингтоні на них не зважають.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини