Головна Новини Суспільство події Зеленський поговорив з Ердоганом: про що йшлося
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський поговорив з Ердоганом: про що йшлося

У розмові з Зеленським Ердоган порушив тему про "зернову угоду" та війну в Україні

30 травня 2023, 10:05
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайіплом Ердоганом, котрий напередодні здобув перемогу на виборах. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомили прес-служби глав обох держав.

Зеленський поговорив з Ердоганом: про що йшлося

Реджеп Тайіп Ердоган та Володимир Зеленський. Фото: з відкритих джерел

Як написав Зеленський у Twitter, у телефонній розмові він відзначив особисту роль Ердогана у продовженні зернової угоди, "що є вагомою складовою світової продовольчої безпеки".

"Співпраця України та Туреччини важлива та дієва сприяє добробуту наших народів та міжнародної стабільності. Будемо і надалі розвивати його та спільно працювати над посиленням безпеки регіону, Європи та світу!", – додав український лідер.

У короткому повідомленні канцелярії турецького президента зазначено, що Ердоган отримав від свого українського колеги вітання з перемогою на виборах, а також обговорив "події у російсько-українській війні та регіональні питання".

Раніше Ердоган провів телефонні розмови з російським президентом Володимиром Путіним та президентом США Джо Байденом.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у неділю, 28 травня, у Турецькій Республіці відбувся другий тур президентських виборів. Перемогу здобув правлячий країною вже два десятиліття чинний глава держави 69-річний Реджеп Тайіп Ердоган, який набрав 52,14% голосів, обійшовши висуванця від єдиної опозиції 74-річного Кемаля Киличдароглу на понад 4%. Що можна сказати за підсумками виборів? Як вони можуть позначитися на відносинах офіційної Анкари з Києвом та Москвою? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини