Зеленський поговорив із Трампом: деталі розмови

Зеленський підтвердив, що провів телефонну розмову з Трампом

Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з Дональдом Трампом обговорив, зокрема, підтримку Києва з боку Вашингтона. Також сторони домовились про особисту зустріч. Як інформує портал "Коментарі", про це український лідер повідомив у себе в Twitter (X).

Президент зазначив, що розмова з кандидатом у президенти США від Республіканської партії відбулася, щоб привітати його з висуванням у президенти та засудити шокуючу спробу вбивства в Пенсільванії.

"Я побажав йому сил та абсолютної безпеки у майбутньому", - написав Володимир Зеленський.

Також глава української держави відзначив "життєво важливу двопартійну та двопалатну підтримку США у захисті свободи та незалежності нашої нації".

"Україна завжди буде вдячна Сполученим Штатам за допомогу у зміцненні нашої здатності протистояти російському терору. Щодня продовжуються російські напади на наші міста та села", - йдеться у публікації Зеленського.

Крім того, президент України поінформував про домовленість "з президентом Трампом обговорити на особистій зустрічі, які кроки можуть зробити світ справедливим і справді тривалим".

Нагадаємо, перед цим американське видання CNN писало, що 19 липня у екс-президента США Дональда Трампа та президента України Володимира Зеленського була запланована телефонна розмова.

Читайте також на порталі "Коментарі" - останнім часом екс-глава Білого дому та кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп у центрі уваги. В інтерв'ю Bloomberg він натякнув на ймовірне ослаблення обмежень проти РФ та Путіна. І при цьому не зробив жодних заяв щодо необхідності РФ вивести свої війська з України? До того ж, насторожує вибір Трампа кандидата на посаду віце-президента США. Ним став 39-річний сенатор Джей Ді Венс, який досить неоднозначно висловлювався щодо України. Про що говорять ці заяви? Чи не може бути так, що Трамп уже зараз надсилає сигнал Кремлю про те, що він згоден домовлятися? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.