Головна Новини Суспільство події Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани

Президент України Володимир Зеленський відвідав церемонію до 30-річчя УАФ та розповів про плани щодо розвитку футбольної інфраструктури

12 грудня 2021, 12:25
Поділіться публікацією:

Президент Володимир Зеленський та перша леді Олена Зеленська особисто прибули на святкову церемонію до 30-річчя Української асоціації футболу, яку очолює Андрій Павелко. Захід проходив 9 грудня у Національній опері. Його також відвідав президент УЄФА Олександр Чеферін та представники ФІФА. Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани

Фото: Володимир Зеленський

Зеленський розповів про бажання і можливості України приймати у себе матчі за Суперкубок УЄФА, пославшись на успішний досвід нашої країни в організації змагань такого рівня.

"Ми готові бути господарями фіналів Ліги Європи, Ліги конференцій, фіналу Ліги націй, жіночого чемпіонату Європи. Все це не мрії. Все це – наші плани та цілі", — сказав він.

Глава держави також пообіцяв свою підтримку футболу та анонсував будівництво нової Навчально-тренувальної бази збірних команд України з футболу для дитячих, юнацьких, жіночих команд.

За словами президента УАФ Андрія Павелка, під час урочистого заходу Зеленський вперше презентував і сам проєкт будівництва.

"Ми маємо намір здійснити найамбіційнішу мрію українського футболу – побудувати тренувальну базу для національних збірних. Я вдячний Президенту України Володимиру Зеленському та президенту УЄФА Александеру Чеферіну, які були гостями нашого свята за те, що завдяки їхній підтримці роботи з будівництва комплексу почнуться вже у наступному році! Також дякую главі держави за історичну презентацію цього проєкту під час церемонії до 30-річчя УАФ!" — написав голова УАФ у Facebook.

Президент УАФ також наголосив, що пріоритетом №1 для українського футболу, як і раніше, будуть діти.

Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани - фото 2
Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани - фото 3
Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани - фото 4
Зеленський побував на урочистому заході до 30-річчя УАФ та озвучив плани - фото 5

"Наш незмінний пріоритет – це діти. Їх масове залучення до спорту та виховання нових зіркових українських футболістів! Ми продовжуємо проєкти з розвитку футбольної інфраструктури, підтримки дитячих і юнацьких змагань. Рухаємось цим шляхом разом з УЄФА, де високо цінують наші успіхи", — написав Павелко.

Святкову церемонію до 30-річчя УАФ на запрошення Павелка відвідали 32 представників іноземних делегацій. Були присутні у залі легенди українського футболу, ветерани, гравці національної збірної, тренери збірних, команд, дитячих і юнацьких секцій, арбітри, представники регіональних футбольних асоціацій. Функціонерів зі сцени привітали DZIDZIO, Євген Хмара, Алессандро Сафіна та інші.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини