Головна Новини Суспільство події Зеленський підписав закон про використання англійської мови в Україні: що тепер зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про використання англійської мови в Україні: що тепер зміниться

Закон передбачає офіційне закріплення статусу англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні

26 червня 2024, 16:05 comments1692
Поділіться публікацією:

Як передає портал "Коментарі", президент України Володимир Зеленський підписав закон про застосування англійської мови в Україні, про це стало відомо із картки закону №9432 на сайті парламенту.

Зеленський підписав закон про використання англійської мови в Україні: що тепер зміниться

Володимир Зеленський. Фото: сайт Офісу президента України

Законом передбачено офіційне закріплення статусу англійської як однієї з мов міжнародного спілкування в Україні. Також визначать посади, кандидати на які повинні обов'язково знати англійську мову.

Володимир Зеленський подав законопроект про англійську мову до парламенту 2023 року, на початку червня 2024 року Верховна Рада ухвалила його у другому читанні. Тоді також підтримали виправлення, яке передбачає бюджетну підтримку для кінотеатрів за показ англомовних фільмів мовою оригіналу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — народний депутат Володимир В'ятрович повідомив, що народні депутати від "Слуги народу" провели через гуманітарний комітет ВР додаткову поправку №336 до законопроекту про англійську мову 9432, спрямованого на те, щоб українські кінотеатри демонстрували фільми не українською мовою, а англійською.

"На щастя, це вже не заборона трансляції американських фільмів українською мовою, яку "слуги" намагалися протягнути раніше і яку просто вбив би український кінодубляж та кінопрокат. Цього разу проголосували за доручення уряду відшкодовувати кінотеатрам із державного бюджету сеанси, на яких фільми демонструються не українською, а англійською мовою", – зазначив нардеп у Фейсбуці.

За його словами, прямої загрози дублюванню ця поправка не несе, а кількість сеансів, на яких фільми демонструються не українською мовою, згідно із законом про державну мову не може перевищувати 10% на місяць.

Також видання "Коментарі" повідомляло – добірка найкращих програм Англійської для початківців.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини