Головна Новини Суспільство події Зеленський підписав закон про реєстрацію вакцин проти COVID-19, але ЗМІ підозрюють, що фактично її не буде
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав закон про реєстрацію вакцин проти COVID-19, але ЗМІ підозрюють, що фактично її не буде

Таку інформацію надав представникам ЗМІ Михайло Радуцький

21 грудня 2020, 21:36
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський затвердив законодавчий акт про термінову реєстрацію вакцин від COVID-19, які зареєстровані в США і країнах Європи. Таку інформацію надав представникам ЗМІ голова Комітету парламенту з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Зеленський підписав закон про реєстрацію вакцин проти COVID-19, але ЗМІ підозрюють, що фактично її не буде

Але багато представників ЗМІ збентежені тим фактом, що, наприклад, Мін'юст Сполучених штатів Америки позбавив компанії-виробників відповідальності за невідомі реакції, які може викликати вакцинація препаратами, а це означає, що реєстрація вакцин практично не буде проводитися в Україні, тобто МОЗ буде покладатися на іноземне сертифікування.

Раніше "Коментарі" писали про те, що в США після вакцинації госпіталізували співробітницю медичного закладу. У штаті Аляска після вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19 госпіталізували медичну працівницю. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на джерела. Відзначається, що медик отримала щеплення вакциною компаній BioNTech і Pfizer. Однак, вже у вівторок у неї погіршилося самопочуття, що призвело до негайної госпіталізації.

Крім того, порталу стало відомо, що вакцинація проти Covid-19 почнеться в ЄС 27, 28 і 29 грудня, повідомила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен у своєму твіті, опублікованому в четвер, 17 грудня. Про це пише Le Figaro. Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) оголосило, що розгляне долю вакцини Pfizer-BioNTech 21 грудня — на тиждень раніше запланованого терміну. Комісія уточнила, що потім дасть дозвіл протягом двох днів після схвалення препарату.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини