Головна Новини Суспільство події Зеленський підписав указ про військову службу: коли розпочнеться весняний призов
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підписав указ про військову службу: коли розпочнеться весняний призов

Підготовка до весняного призову розпочнеться вже в березні

25 лютого 2021, 09:10 comments1121
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №71/2021 "Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році". Про це повідомляється на офіційному сайті Президента.

Зеленський підписав указ про військову службу: коли розпочнеться весняний призов

Служба в армії: коли почнеться весняний призов. Фото: etcetera.media

Згідно з указом, весняний призов до армії розпочнеться з першого квітня. Осінній призов відбудеться у жовтні – грудні 2021 року.

До військової служби повинні приступити громадяни чоловічої статі, яким виповнилося 18 років, та які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку.

Визначати кількість призовників у 2021-му році буде Кабінет Міністрів України.

Підготовка до проведення призову розпочинатиметься за місяць. Відповідно, попередні роботи до весняного призову пройдуть у березні, до осіннього — у вересні.

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки рекомендував парламенту прийняти деякі зміни до законодавства. Повідомляється, що ВР планує переглянути та вдосконалити окремі питання виконання військового обов'язку і ведення військового обліку. Зокрема пропонується ввести військову службу за призовом осіб з-поміж резервістів в особливий період. В чому суть такої служби та інші деталі читайте в нашому матеріалі.

Також сайт "Коментарі" повідомляє, що в Україні створять новий тип в'язниць, в яких звертатимуть увагу на нормалізацію життя людини та адаптацію до соціуму. Українські в'язниці перейматимуть європейський досвід. Якими вони стануть, читайте в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини