Головна Новини Суспільство події Зеленський нагородив 12-річну дівчинку, яка врятувала чотирьох дітей під час повені у Закарпатті
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський нагородив 12-річну дівчинку, яка врятувала чотирьох дітей під час повені у Закарпатті

Дівчинка врятувала свого 7-річного брата і трьох сусідських дітей від повені

22 липня 2021, 19:38
Поділіться публікацією:

Володимир Зеленський нагородив юну рятівницю із Закарпаття. 12-річна дівчинка з Рахівського району в Закарпатській області отримала від президента України за свою сміливість під час повені медаль "За врятоване життя". Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на пресслужбу керівника Банкової.

Зеленський нагородив 12-річну дівчинку, яка врятувала чотирьох дітей під час повені у Закарпатті

Тетяна Тулайдан (фото з відкритих джерел)

Відповідний указ № 299/2021 президент Зеленський підписав у середу, 21 липня.

Відомо, що мужня рятівниця Тетяна Тулайдан є ученицею 7-го класу Ясінянської ЗОШ №1 I-III ступенів. Вона без вагань кинулася рятувати свого молодшого брата і трьох сусідських дітей від негоди, яка руйнувала все на своєму шляху в селищі Ясіня Рахівського району.

Коли рівень води почав раптово підійматися, Тетяна вимкнула в будинку електроенергію, взяла брата та інших дітей і піднялася на горище. Таке мудре і своєчасне рішення врятувало дітям життя, адже рівень води на той момент вже був понад метр.

Зараз поки невідомо, що думає про таку високу і почесну нагороду 12-річна Тетяна.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що Зеленський заснував президентську відзнаку "Національна легенда України".


Глава держави заснував нову нагороду. Володимир Зеленський видав Указ № 294/2021 "Про встановлення відзнаки Президента України "Національна легенда України". Згідно з ним, новою нагородою відзначатимуть громадян "за видатні особисті заслуги в становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові".

Також нагороди будуть удостоєні ті, хто вніс вагомий внесок у розвиток національної економіки, науки, охорони здоров'я, мистецтва, культури, спорту і веде активну громадську та благодійницьку діяльність.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини