Головна Новини Суспільство події Зеленська описала свій статус трьома словами
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленська описала свій статус трьома словами

Олена Зеленська поділилася своїми думками про статус першої леді

24 грудня 2020, 14:13
Поділіться публікацією:

Дружина українського президента Олена Зеленська визнає, що у першої леді є можливість бути почутою багатьма українцями. Про це вона сказала в інтерв'ю "НВ".

Зеленська описала свій статус трьома словами

Фото з відкритих джерел

Перша леді, в розумінні Зеленської, це голос, який почують. А цим потрібно користуватися, вважає дружина президента.

"Якщо охарактеризувати у двох словах моє ставлення до статусу, то мені здається, функцію першої леді можна пояснити трьома словами — "дипломатія м'якої сили"", — сказала Олена Зеленська.

Однак перша леді за ці півтора року президентства Зеленського неактивно спілкувалося із засобами масової інформації. Зеленська зізнається, що їй радили не випадати з інформаційного поля, і пропозицій про інтерв'ю надходило багато. Однак вона хотіла спілкуватися не про вбрання, яке так активно обговорюють соцмережі, а про конкретні справи. Крім того, Зеленська зазначила, що регулярно веде комунікацію з українцями через свої канали в соцмережах. Там інформує про ініціативи.

Зокрема, одна зі сфер, якою зараз займається перша леді, реформування шкільного харчування. З нового року в українських школах харчування школярів візьмуть під суворий контроль і виключать як з їдалень, так і з буфетів, "шкідливу їжу".

Ще один напрямок роботи Зеленської — культурний. Перша леді розвиває проєкт, в рамках якого в музеях світу з'являються українські аудіогіди.

Третім викликом у своїй діяльності Зеленська назвала безбар'єрність і рівні права для всіх. Так, Україна в цьому році стала повноправним членом міжнародного партнерства Біарріц.

Нагадаємо, Олена Зеленська зізналася, що продовжує співпрацювати з "Кварталом".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини