Головна Новини Суспільство події Зеленський відреагував на невтішну статистику коронавірусу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський відреагував на невтішну статистику коронавірусу

На нараді під головуванням президента Володимира Зеленського обговорили, як протидіяти підвищенню кількості хворих на коронавірус в Україні

13 червня 2020, 16:31 comments2221
Поділіться публікацією:

Президент України Володимир Зеленський очікує від Кабінету Міністрів прогнозів і рішень щодо збільшення числа лабораторно підтверджених випадків зараження COVID-19. Про це повідомила прес-служба Офісу президента.

Зеленський відреагував на невтішну статистику коронавірусу

Повідомляється, що глава держави тримає ситуацію з поширенням коронавірусної інфекції на контролі. Під час сьогоднішньої наради президент розповів, що турбується через  кількісь інфікованих у країні.

"Уже третю добу в нас значно вища кількість лабораторно підтверджених випадків зараження, — підкреслив Зеленський. — Я просив визначити причину й очікую від вас прогнозів та рішень"..

У свою чергу, міністр охорони здоров’я Максим Степанов занепокоєний підвищеною кількістю госпіталізованих з ознаками коронавірусної інфекції, числом пневмоній та збільшенням виявлених випадків зараження. Як додав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, причини для паніки немає, але є "дзвіночки", які вимагають реакції. Глава уряду запропонував визначитися з моделлю, за якою посилюватимуть контроль заходів адаптивного карантину.

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт – місця, де можуть бути скупчення людей. Відповідальність за ці скупчення – на закладах та платформах, які мають забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів", – заявив Зеленський.

За словами Шмигаля, міжнародний досвід показав дієвість адміністративної відповідальності. В Україні ж за час карантину було складено понад 12,5 тис. адміністративних протоколів через порушення вимог безпеки. А суди винесли рішення щодо штрафів на 4,5 млн грн, поінформував голова Національної поліції України Ігор Клименко.

Нагадаємо, коронавірус знову встановив антирекорд в Україні. За останню добу понад 750 осіб в Україні заразилися коронавірусною інфекцією COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини