Головна Новини Суспільство події Зелений лазер, стробоскоп, сльозогінний газ – як білоруські спецслужби підтримують прориви мігрантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зелений лазер, стробоскоп, сльозогінний газ – як білоруські спецслужби підтримують прориви мігрантів

Білоруська сторона, не ховаючись, продовжує дестабілізацію

13 листопада 2021, 18:05
Поділіться публікацією:

Польська прикордонна служба інформує, що військові Білорусі допомагають незаконним мігрантам спеціальними технічними засобами. Про це офіційно повідомляється в офіційному Twitter установи.

Зелений лазер, стробоскоп, сльозогінний газ – як білоруські спецслужби підтримують прориви мігрантів

Польсько-білоруський кордон - фото з мережі

Білоруські спецслужби вночі на 13 листопада 2021 року активно сприяли порушенню польського кордону у районі села Черемча. Поруч чекали сприятливого моменту 100 нелегальних біженців. 

Білоруські солдати руйнували тимчасову прикордонну дамбу, яку раніше звели поляки. Вони підкопували стовпи, розсовували загородження за допомогою службового автомобіля. Щоб завадити польським військовим контролювати ситуацію, їх сліпили зеленим лазером і стробоском.

Неподалік від місця руйнації стояла сотня мігрантів і чекали, коли буде можливість нелегально перетнути кордон. Білоруські спецслужби, за свідченнями поляків, озброїли їх навіть перцевим газом.

Як свідчить Польська прикордонна служба, 12 листопада вони зупинили 219 спроб незаконного прориву, 78 осіб вирішили добровільно покинути територію Польщі, трьох осіб – затримано. 

З білоруського боку кордону для іноземців почали облаштовувати табори. Зокрема навпроти польського села Кузниця, яке знаходиться на відстані 145 км від Черемчі, привезли дрова та їжу. Білоруси готуються до тривалої дестабілізації кордону, говорять офіційні представники Польщі.

Загалом на території Республіки Білорусь, за оцінками, може знаходитись близько 20 тис. нелегальних мігрантів, з них п'ять тисяч – на польсько-білоруському кордоні.

Польща оголосила надзвичайний стан на територіях, прилеглих до неспокійного сусіда. Пресслужба Міністерства оборони Великобританії у Twitter повідомляє, що країна планує надіслати невелику групу військовослужбовців, які надаватимуть інженерну підтримку польській стороні.

Один з іракських мігрантів розповів приголомшливі подробиці про справжню ситуацію на польсько-білоруському кордоні. Подробиці можна прочитати у матеріалі видання "Коментарі", який публікувався раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег Н.

13 листопада 2021, 19:30

Мигранты бегут из порушенных Европой и США стран. Причем по приглашению канцлера Германии Меркель.


Новини