Головна Новини Суспільство події Зелена картка 2025: нові правила, які змінять подорожі українських водіїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Зелена картка 2025: нові правила, які змінять подорожі українських водіїв

З початку 2025 року всі країни-члени системи повинні будуть визнавати електронні сертифікати

сьогодні, 17:37
Поділіться публікацією:

З 1 січня 2025 року українських водіїв чекають суттєві зміни у міжнародному страхуванні "Зелена картка", які вплинуть на поїздки за кордон. Моторне (транспортне) страхове бюро України (МТСБУ) вже анонсувало низку важливих нововведень, які варто врахувати, щоб уникнути неприємних сюрпризів на митниці або під час дорожніх пригод у чужій країні.

Зелена картка 2025: нові правила, які змінять подорожі українських водіїв

Важливі зміни в міжнародному страхуванні 'Зелена картка' з 2025 року:

Вже з початку року страхові компанії отримають можливість самостійно встановлювати вартість страхування за договорами "Зелена картка". Це означає, що ринок стане більш конкурентним, і водії зможуть обирати серед ширшого спектру пропозицій. Але є один нюанс: разом із можливістю заощадити на страхуванні, зростає і ризик отримати неякісну послугу. Тому, обираючи страхову компанію, варто звертати увагу не лише на ціну, а й на відгуки та репутацію страховика.

Водіям варто заздалегідь подбати про свою "Зелену картку", адже з 2025 року договори міжнародного страхування будуть вступати в силу не відразу після укладення, а лише на наступний день. Це означає, що спонтанна поїздка за кордон може стати ризиковою, якщо ви не оформите страхування завчасно.

Отже, більше не можна буде оформити поліс на кордоні і відразу ж вирушити у подорож. Тепер необхідно планувати заздалегідь, адже без діючої "Зеленої картки" вам можуть заборонити в’їзд у більшість країн Європи.

Остання, але не менш важлива зміна – це повний перехід на електронний формат "Зеленої картки". Тепер вам не доведеться носити з собою паперовий поліс — його можна буде зберігати на смартфоні у форматі PDF і пред’являти під час перетину кордону або при необхідності. Це не лише зручно, але й допоможе зменшити ризик втрати документа.

Цифрова "Зелена картка" стане офіційно визнаною у всіх країнах-членах системи, що зробить подорожі ще зручнішими та швидшими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини