Головна Новини Суспільство події Заява Прозорро.Продажі: аукціон по ДП "Волиньторф" пройшов по закону, система працювала без збоїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Заява Прозорро.Продажі: аукціон по ДП "Волиньторф" пройшов по закону, система працювала без збоїв

Аукціон з продажу майна ДП "Волиньторф" був проведений в рамках чинного законодавства та без порушень.

23 листопада 2023, 16:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Аукціон з продажу ДП "Волиньторф" відбувся у відповідності до діючих законів України та без будь-яких технічних збоїв, які могли б вплинути на оголошення торгів.  Про це пише "Дзеркало тижня" з посиланням на офіційне повідомлення АТ "Прозорро.Продажі".

Заява Прозорро.Продажі: аукціон по ДП "Волиньторф" пройшов по закону, система працювала без збоїв

ДП "Волиньторф". Фото з відкритих джерел

"При оголошенні аукціону інформація про кожен актив, й зокрема про продаж ДП "Волиньторф", з’являється як на офіційному сайті Прозорро.Продажі, так і на кожному з понад 40 підключених до системи майданчиків. Це дає можливість всім зацікавленим у торгах учасникам та потенційним інвесторам ознайомитися з умовами аукціону, а також інформацією про актив", – зазначили в "Прозорро.Продажі".

Раніше свою позицію щодо приватизації ДП "Волиньторф" озвучили в Фонді державного майна України: "Аукціон з продажу майна ДП "Волиньторф" був проведений в рамках діючого законодавства та без порушень. Законних підстав для скасування аукціону та припинення приватизації об’єкта не існувало".

Нагадаємо, торги з продажу ДП "Волиньторф" відбувся 6 жовтня 2023 року на платформі "Прозорро.Продажі". Переможцем стало ТОВ "Агробіостандарт" зі ставкою 212,2 млн грн (254,7 млн грн з ПДВ).

На минулому тижні інвестори, акціонери, керівництво та юристи ТОВ "Агробіостандарт" зібрали прес-конференцію, на якій заявили про тиск з боку правоохоронців. За їх словами, слідчий Державного бюро розслідувань, запідозривши змову між ТОВ "Агробіостандарт" та ФДМУ, відкрив кримінальне провадження. За його переконанням вартість "Волиньторфу" була нібито занижена на 100 млн грн. В результаті суд наклав арешт на ДП "Волиньторф".

В "Агробіостандарті" заявили про візит місцевого підприємця Анатолія Капустяка, який напередодні відкриття кримінального провадження пропонував безпроблемне майбутнє в підприємців за умови розподілу прибутку навпіл. 

"Ми зрозуміли, що ті корупціонери, які все життя наживались на цьому підприємстві, так чи інакше намагаються створити якісь перешкоди. Спочатку вони хотіли зірвати приватизацію, потім якось її відтермінувати, збільшити її вартість. А коли вони зрозуміли, що ми придбали це підприємство, нічого кращого не придумали, як порушити кримінальну справу і прийти до нас з вимогою, щоб ми їх безкоштовно запустили у свою компанію на 50%", – розповів співвласник ТОВ "Агробіостандарт" Костянтин Бровченко.

Представники "Агробіостандарту" заявили, що їх намагаються всіма способами не допустити до активу, чим зривають приватизацію і держава може не отримати 254 млн грн, за які вона продала ДП "Волиньторф".

Директор "Агробіостандарту" Денис Чейчук прокоментував заяву Прозорро.Продажі "За тиждень після нашої прес-конференції вже другий державний орган заявив про відсутність порушень під час проведення аукціону. Спочатку – ФДМУ, зараз – Прозорро. Це говорить про те, що центральна влада працює, а місцеві корупціонери з нечесними на руку правоохоронцями створюють проблеми не бажають відпускати те, на чому наживались довгі роки".

"Держава прийняла рішення про малу приватизацію ДП "Волиньторф" та передала об’єкт в ФДМУ, який виставив компанію на продаж через Прозорро. 23 дні інформація буда в публічному доступі і всі охочі могли прийняти участь. Потім торги. Ми перемогли, запропонувавши за лот 254,7 млн, Все. Крапка. Про що ще тут можна говорити, все було по процедурі і в рамках закону?!", – наголосив Денис Чейчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини