Головна Новини Суспільство події Завтра очікується різка зміна погоди: синоптик Наталка Діденко розповіла до чого слід приготуватись
commentss НОВИНИ Всі новини

Завтра очікується різка зміна погоди: синоптик Наталка Діденко розповіла до чого слід приготуватись

Прогноз погоди в Україні на завтра, 12 жовтня

сьогодні, 14:49
Поділіться публікацією:

Завтра в Україні очікується помітна зміна погоди. За словами синоптика Наталки Діденко, на заході, півночі та в багатьох центральних регіонах температура вдень знизиться до +10+15 градусів. Водночас на сході, у Криму, на південному сході та в Дніпропетровській області збережеться тепла погода – від +19 до +23 градусів, проте вже в неділю похолодання охопить і ці регіони.

Завтра очікується різка зміна погоди: синоптик Наталка Діденко розповіла до чого слід приготуватись

Дитина під дощем. Зображення від rawpixel.com на Freepik

Завтра сильні дощі накриють північні та центральні області, а також Одещину та Херсонщину, що є наслідком проходження атмосферного фронту. На заході та сході країни, зокрема в Карпатах, очікується переважно суха погода, лише місцями можливі залишки дощів.

Київ також готується до різкого похолодання. У суботу стовпчики термометрів опустяться до +10+12 градусів, очікується сильний вітер та дощі. Вночі та вранці можливі особливо інтенсивні опади, тому варто бути готовими до великої кількості води на вулицях.

Діденко також закликала комунальні служби та мешканців міста заздалегідь почистити решітки й стоки від опалого листя та сміття, аби уникнути вуличних "річок". 

У кого голова болить на зміну погоду, крутить суглоби, скаче тиск — якраз час виявити слабкі місця і після загострення разом із розумним лікарем зайнятися їх зміцненням, – йдеться в дописі. 


Нагадаємо, перехід від літа до осені в Україні супроводжується поступовим зниженням температури повітря, і саме це зниження, а не дата на календарі, є показником зміни сезонів. Синоптик Укргідрометцентру Діана Кривобок в коментарі для 24 каналу пояснила, що метеорологічний перехід від літа до осені фіксують тоді, коли середньодобова температура знижується до +15°C і утримується на цьому рівні протягом кількох днів поспіль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини