Головна Новини Суспільство події Завдання – посадити Путіна та Зеленського за стіл переговорів: Bloomberg оцінив таку можливість
commentss НОВИНИ Всі новини

Завдання – посадити Путіна та Зеленського за стіл переговорів: Bloomberg оцінив таку можливість

Залишається під сумнівом здатність Сі Цзіньпіна змусити Росію та Україну дійти єдиної думки у важливому питанні територіального суверенітету

27 квітня 2023, 16:15
Поділіться публікацією:

Глава КНР Сі Цзіньпін нарешті поговорив із президентом України Володимиром Зеленським, вперше після початку повномасштабного вторгнення РФ. Тепер настає важка частина прагнень Пекіна покласти край війні, що розв'язана Росією. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Завдання – посадити Путіна та Зеленського за стіл переговорів: Bloomberg оцінив таку можливість

Сі Цзіньпін. Фото: з відкритих джерел

Бажання Сі Цзіньпіна зобразити Китай як нейтральний посередник, особливо з урахуванням його тісних відносин з російським лідером Володимиром Путіним, було підірвано нещодавньою заявою посла у Франції, який поставив під сумнів суверенітет колишніх радянських республік. Під час телефонної розмови Сі сказав Зеленському, що переговори — "єдиний реальний вихід із української кризи", а український лідер назвав їхній діалог "продуктивною годинною розмовою". Тим не менш, Зеленський підтвердив свою позицію про те, що світу не може бути, якщо Росія не поверне території, які вона захопила під час вторгнення, а також не піде з Криму, який росіяни захопили у 2014 році.

На черговому брифінгу в четвер у МЗС Китаю так і не повідомили подробиць їхньої розмови. Все буде розкрито "в належний час", заявила журналістам речник міністерства Мао Нін.

Крім розпливчастих банальностей про мир, які були викладені в опублікованому в лютому "мирному плані" Китаю з 12 пунктів, китайські офіційні особи на брифінгу ухилилися або проігнорували питання про те, коли китайський посланець відвідає Україну, які країни можуть приєднатися до мирного процесу. Цзіньпін так довго не дзвонив до Зеленського і, головне, чи підтримає Пекін будь-які зусилля Росії щодо збереження захопленої території.

Читайте також на порталі "Коментарі" – про що говорить сам факт переговорів Зеленського та Сі – плюси та мінуси активізації Китаю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини