Головна Новини Суспільство події Завдає більше шкоди, ніж Telegram: у ЦПД назвали небезпечну для України соцмережу
commentss НОВИНИ Всі новини

Завдає більше шкоди, ніж Telegram: у ЦПД назвали небезпечну для України соцмережу

Через TikTok російська пропаганда може поширюватись швидко та на велику аудиторію.

сьогодні, 09:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Соціальна мережа TikTok може становити більшу загрозу для інформаційної безпеки України, ніж популярний месенджер Telegram. Про це заявила заступниця керівника Центру протидії дезінформації РНБО України Аліна Алєксєєва.

Завдає більше шкоди, ніж Telegram: у ЦПД назвали небезпечну для України соцмережу

TikTok завдає більше шкоди, ніж Telegram. Фото з відкритих джерел

Аліна Алєксєєва з ЦПД заявила, що TikTok активно використовується для поширення російської пропаганди, зокрема серед молоді. Алгоритми платформи сприяють тому, що дезінформаційний контент швидко стає вірусним і доступним для великих аудиторій. За її словами, це робить TikTok потужним інструментом впливу на свідомість та формування громадської думки через наративи російської пропаганди. 

Заступниця керівника Центру протидії дезінформації вказує, що на відміну від Telegram, який має певні обмеження щодо поширення інформації, TikTok за допомогою своїх алгоритмів здатний значно швидше розповсюджувати пропаганду. Алєксєєва підкреслила, що через популярність платформи серед молоді дезінформація тут поширюється майже безконтрольно, впливаючи на думки значної частини суспільства.

Алєксєєва наголосила на необхідності посилити зусилля урядових організацій та громадянського суспільства для боротьби з дезінформацією та російською пропагандою в TikTok. За її словами, особливу увагу потрібно приділяти механізмам контролю за контентом, щоб мінімізувати вплив пропагандистських матеріалів на молодь та суспільство загалом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай завдав "удару" по російській пропаганді в інтернеті.

Також "Коментарі" писали про часткову заборону Telegram в Україні. У яких випадках військові та держслужбовці можуть використовувати месенджер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://cpd.gov.ua/

Новини