Головна Новини Суспільство події Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу

Представники релігійних конфесій зустрілися з міністрами та представниками державної влади

30 вересня 2021, 13:15
Поділіться публікацією:

Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу

Всеукраїнська рада церков зібрався в Рівненській області, фото Кабмін

В Рівненській області наразі проходить виїзне засідання представників Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій (ВРЦіРО) з представниками обласної державної адміністрації та державної влади. На засідання приїхали міністр соцполітики Марина Лазебна, очільниця Держслужби з етнополітики Олена Богдан заступниця міністра молоді та спорту Марина Попатенко, голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко, нардепи Олександр Аліксійчук, Олександр Салійчук, Віктор М‘ялик. Від ВРЦіРО у засіданні беруть участь 25 релігійних лідерів.

На засіданні, що відбувається в Острозькій академії, з промовою виступив голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль.

"На основі фундаментальних людських цінностей ми зможемо разом збудувати сильну державу. У наш час суспільство диктує певний спосіб життя, особливі стереотипи поведінки та захистити традиційні сімейні цінності важливо як ніколи", — наголосив Віталій Коваль.

На зустрічі присутні обговорять питання сімейних цінностей. Адже в країні є багато сімей, що виховують понад двох дітей. Також, на думку губернатора Рівненщини, сімейні цінності мають бути національною ідеєю, оскільки сім'я — це найголовніше в житті кожної людини. 

За словами Віталія Коваля, символічно, що засідання про сімейні цінності проходить на Рівненщині, що є лідером за показниками народжуваності. В області найбільше матерів-героїнь — понад 20 тисяч жінок. Тому губернатор наголосив, що саме міцна і щаслива сім'я — це майбутнє держави, яка прагне до процвітання та розвитку.

Відомо, що раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій вже підписала угоду з Міністерством освіти і науки. Згідно з угодою сторони будуть тісно співпрацювати.

ВРЦіРО — це авторитетна незалежна громадська інституція в Україні, що вважає необхідним утверджувати в суспільстві соціальну справедливість та незалежне правосуддя. Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій виступає за дотримання прав людини, забезпечення її свобод, зокрема, вільного вибору віри.

Також ВРЦіРО всіляко підтримує захист суспільної моралі, боротьбу з корупцією, прозорі вибори. ВРЦіРО активно співпрацює з державними органами, соціальними інститутами та організаціями задля захисту вразливих та малозабезпечених верств українського населення.

Раніше портал "Коментарі" писав, що запустили мобільний додаток "Моя Церква".


Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 2
Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 3
Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 4
Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 5
Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 6
Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 7
Засідання Всеукраїнської Ради Церков: які питання обговорюють учасники заходу - фото 8




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини