Головна Новини Суспільство події Зарплати українських чиновників: хто заробляє найбільше?
commentss НОВИНИ Всі новини

Зарплати українських чиновників: хто заробляє найбільше?

Мінфін запровадив онлайн-інструмент для перегляду зарплат держслужбовців

26 березня 2024, 14:00
Поділіться публікацією:

Міністерство фінансів України запустило новий онлайн-інструмент, який дозволяє всім охочим дізнатися, скільки заробляють державні службовці. Тепер можна легко подивитися, як розподіляються гроші на зарплати у різних держустановах, включаючи місцеві адміністрації та суди. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на прес-службу Мінфіну.

Зарплати українських чиновників: хто заробляє найбільше?

Які зарплати в держорганах? Фото з відкритих джерел

За даними Мінфіну, найвищі зарплати у січні 2024 року були у співробітників Національної комісії з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ). Середня зарплата там склала 68,9 тисячі гривень. У комісії працює 531 особа, а зарплата керівників сягає 400,7 тисячі гривень.

Також високі зарплати у співробітників Антимонопольного комітету – у середньому 67,7 тисячі гривень. У цьому органі зайнято 465 осіб, а керівники отримують близько 126,1 тисячі гривень.

У Секретаріаті Кабінету Міністрів середня зарплата становить 57,9 тисячі гривень, і там працює 677 осіб. Керівники цієї установи заробляють близько 101,7 тисячі гривень.

Зарплати українських чиновників: хто заробляє найбільше? - фото 2
Зарплати українських чиновників: хто заробляє найбільше? - фото 3

Новий дашборд від Мінфіну — це крок до більшої відкритості та прозорості у державному секторі. Тепер будь-хто може дізнатися, як використовуються податкові збори в частині оплати праці держслужбовців. Цей інструмент оновлюватиметься щомісяця, надаючи актуальну інформацію про оплату праці у держорганах.

Дашборд Мінфіну є частиною глобальної тенденції до цифровізації. Подібні ініціативи підтримуються міжнародними організаціями та спрямовані на зміцнення демократичних інститутів та державного управління загалом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини