Головна Новини Суспільство події Заразилася вірусом у салоні краси: позов на мільйони доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

Заразилася вірусом у салоні краси: позов на мільйони доларів

В США жінка стверджує, що заразилася герпесом у манікюрному салоні

26 березня 2024, 14:30
Поділіться публікацією:

23-річна жителька США подала позов проти манікюрного салону PDX Nails, звинувативши його в тому, що через недбалість з боку співробітників вона заразилася вірусом простого герпесу під час процедури манікюру з акриловими нігтями. Вона вимагає компенсацію збитків на суму 1,75 мільйона доларів США.

Заразилася вірусом у салоні краси: позов на мільйони доларів

Заразили герпесом під час манікюру. Фото з відкритого джерела

За словами позивачки, працівниця салону, не використовувала захисні рукавички та зберігала інструменти в несанітарних умовах – конкретно, в бляшанці від м'ятних цукерок Altoids. Через декілька днів після відвідування салону жінка виявила на вказівному пальці правої руки симптоми, схожі на інфекцію: набряк та почервоніння навколо нігтя та кутикули, що супроводжувалося погіршенням загального самопочуття.

Діагноз, встановлений лікарями після віртуальної консультації та відвідування відділення невідкладної допомоги, де було взято мазок з ураженої ділянки – герпетичний лишай. У судових документах позивачка стверджує, що до візиту в салон не мала вірусу, а з моменту постановки діагнозу страждає від регулярних і болісних спалахів інфекції.

За словами жінки, вона змушена приховувати виразки на пальцях пластирами, що призводить до незручних питань та коментарів з боку оточуючих, спричиняючи почуття сорому та дискомфорту.

Цей випадок не єдиний в історії судових розглядів, пов'язаних з інфекціями, отриманими в салонах краси. У 2002 році жінка з Колорадо отримала компенсацію у розмірі 3,1 мільйона доларів за герпес, зараження яким вона пов'язувала з відвідуванням манікюрного салону, де використовувались брудні інструменти. У 2023 році інший випадок у Флориді завершився виплатою 1,75 мільйона доларів жінці, яка втратила ногу через інфекцію, отриману після відвідування салону краси.

Вірус простого герпесу, зазвичай передається через статевий контакт, але також може поширюватися через прямий контакт із зараженими поверхнями або предметами, такими як інструменти для манікюру, які не були належним чином стерилізовані. Симптоми герпесу включають появу бульбашок, лихоманку, набряк і біль у м'язах, і можуть з'явитися протягом 2-12 днів після зараження.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини