Головна Новини Суспільство події Запаси вугілля на межі: українців вже зараз закликали готуватися до зими
commentss НОВИНИ Всі новини

Запаси вугілля на межі: українців вже зараз закликали готуватися до зими

Опалювальний сезон наближається, а запаси вугілля на українських ТЕЦ закінчуються. Влада просить українців не панікувати, запевняючи, що ситуація під контролем

5 серпня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

Опалювальний сезон 2020-2021 років може виявитися рекордно холодним, адже, попри прогнози синоптиків щодо аномально холодної зими, поки що влада не поспішає поповнювати запаси вугілля. 803 тисячі тонн — такий запас вугілля сьогодні на українських ТЕЦ і, якщо порівняти даний запас з торішнім в той самий час, то він менше у 3,2 раза. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "УНІАН".

Запаси вугілля на межі: українців вже зараз закликали готуватися до зими

Зображення батареї. Фото: УНІАН

З тих цифр, які оприлюднило Міністерство енергетики, станом на 4 серпня запаси антрацитового вугілля — 255 тис. тонн, що на 25% менше, ніж у 2020 році. Залишки вугілля газової марки — 548 тис. тонн, що майже в 4 рази менше, ніж на аналогічну дату 2020 року. Дефіцит вугілля — це не тільки проблема перед майбутнім опалювальним сезоном, а й привід замислитися над тим, що робити вже сьогодні. У ЗМІ практично не повідомлялося про те, що в липні було відключено 14 енергоблоків на ТЕЦ і ТЕС. Причина — брак палива. При цьому секретар РНБО Олексій Данилов запевнив, що ситуація контрольована, панікувати не варто, адже немає приводу для занепокоєння.

Виробники теплової енергії вже отримали штрафи на 6 млн грн від Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). НКРЕКУ довелося піти на такі радикальні заходи, знову ж таки через низькі запаси вугілля. Планові показники по запасах вугілля нині провалені. Літо добігає кінця, але зрушень у цьому плані поки що не спостерігається.

Читайте також на порталі "Коментарі" матеріал про те, чому кадрові перестановки у "Нафтогазі" можуть вплинути на опалювальний сезон в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Брат

5 серпня 2021, 14:47

Все-это конец.Придеться свидомым свидомо идти на поклон к России. Иначе холод,да и голод.Понты закончились.


Новини