Головна Новини Суспільство події Заморозки в Україні: на українців чекає прохолодний тиждень з дощами
commentss НОВИНИ Всі новини

Заморозки в Україні: на українців чекає прохолодний тиждень з дощами

Заморозки в Україні: синоптики попереджають про різке зниження температури

сьогодні, 14:06
Поділіться публікацією:

Цього тижня українців очікує справжній осінній холод з дощами та заморозками, застерігають синоптики. За словами відомого метеоролога Ігора Кібальчича, різке падіння температури вночі може принести перші заморозки, особливо на заході та півночі країни.

Заморозки в Україні: на українців чекає прохолодний тиждень з дощами

Осінні дощі та заморозки: чого чекати українцям цього тижня

На початку тижня, за даними синоптика, у більшості областей пройдуть невеликі, місцями помірні дощі, що може ускладнити рух транспорту та побут громадян. Вітер, час від часу досягаючи 12 м/с, додасть відчуття холоду, особливо у північних та східних областях.

Проте вже з середини тижня ситуація стабілізується. "Потужний та малорухомий антициклон забезпечить зниження опадів, але нічні та ранкові години все одно будуть холодними," – коментує Ігор Кібальчич.

Температурне тло збережеться на рівні від +3 до +20 градусів в залежності від часу доби та регіону. У західних і північних регіонах температура може опуститися до -3°C, що є нетиповим для середини жовтня.

Синоптик також підкреслив важливість підготовки до зимового періоду, особливо в аграрному секторі, де заморозки можуть нанести шкоду посівам

"Це час, коли потрібно активізувати зусилля по збереженню тепла в будинках та підготовці городів," – радить він.

Крім того, особлива увага вимагатиметься від водіїв, адже мокрі дороги та перепади температур можуть призводити до ускладнень на дорогах. Українцям радять обережно планувати подорожі, особливо в нічний час.

Читайте також на порталі “Коментарі” — З урагану четвертої категорії в Атлантичному океані утворився позатропічний циклон Kirk, який зараз прямує до європейського узбережжя. За прогнозами синоптиків, він має досягти Франції вже 9 жовтня. Виникає питання — чи вплине він на погоду в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини