Головна Новини Суспільство події Замість великої угоди – велика війна: що буде, якщо Захід не зупинить Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість великої угоди – велика війна: що буде, якщо Захід не зупинить Путіна

Після вторгнення в Україну Росія опинилася за крок до відключення від SWIFT

24 лютого 2022, 13:54 comments2129
Поділіться публікацією:

У четвер, 24 лютого, президент України Володимир Зеленський під час брифінгу заявив, що Росія розгорнула широкомасштабну війну проти нашої країни. За його словами, Україна була атакована відразу з трьох напрямків – з півночі, сходу та півдня, також ворожі атаки пішли з повітря. Експерти продовжують аналізувати те, що відбувається для порталу "Коментарі".

Замість великої угоди – велика війна: що буде, якщо Захід не зупинить Путіна

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Раз у РФ не вийшло з "великою угодою" щодо переділу сфер впливу, то Путін хоче "велику війну"

Політолог, викладач Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка, експерт з міжнародної політики Петро Олещук розмірковує так:

"Коли і як все це може завершитись – навряд чи хтось може зараз прогнозувати. Раціональних причин агресії я не бачу. Вочевидь, що у російському керівництві взяли гору абсолютно ірраціональні тенденції. І там вирішили спробувати одним ударом вирішити усі проблеми. Насправді так вони лише матимуть нові – величезні – проблеми".

На думку політолога, єдино можлива адекватна реакція з боку Заходу за нинішніх умов – розрив будь-яких відносин із РФ (Україна, що, природно, дипломатичні вже розірвала), а також – запровадження максимальних санкцій. Від обмежень для російського бізнесу – запровадження мораторію на торгівлю з Росією.

"Якщо не вжити навіть після таких максимально жорстких заходів – де тоді зупиниться Путін? Очевидно, що він відірвався від реальності. І якщо не вийшло з "великою угодою" щодо переділу сфер впливу, то Путін хоче "велику війну". Увійти (точніше – вляпатись) в історію як якийсь завойовник. І його вже не хвилюють наслідки, – упевнений Петро Олещук. – Українцям важливо не піддаватися панічним настроям, які зараз активно поширюватимуться. Запастись терпінням. Вірити в краще. А хто може – стати на захист України".

Неадекватність російської влади обернеться для РФ катастрофічними наслідками

Колишній працівник СБУ та консультант Комітету Верховної Ради з питань національної оборони безпеки Іван Ступак зізнався: те, що творить зараз Росія, суперечить розумінню – і його, і багатьох колег експерта – колишніх і діючих розвідників.

"Ми бачимо абсолютну неадекватність російської влади. І все обернеться для РФ катастрофічними наслідками. Фондові російські ринки вже літять у прірву, але Кремлю начхати", – зазначає Іван Ступак.

За його словами, ніхто не очікував на розстріл ракетами військових об'єктів за 800 км від кордону. У районі Луцька, Івано-Франківська. Ударів у районі Києва. Однак, це відбувається.

"Якщо говорити про реакцію Заходу – вона обов'язково буде. І буде, впевнений, консолідованою та жорсткою. Зрозуміло, що на Росію чекають найпотужніші санкції. Ну, а Україні від Заходу зараз більш ніж потрібні системи ПРО, ПЗРК тощо. Адже наші ППО потрапили під ракетний удар агресора. Поки йдуть окремі заяви, але навіть вони показують, що за шаленство Путіна заплатить уся Росія. Відмінний приклад – реакції президента Чехії, який донедавна був затятим прихильником РФ. А зараз він вимагає відключити Росію від міжнародної міжбанківської системи SWIFT", – наголосив експерт.

Іван Ступак закликає людей читати лише офіційні зведення із посиланням на офіційні органи. Офіс президента, Генштаб, МВС – і таке інше.

"Не довіряйте анонімним телеграм-каналам, навіть якщо там величезна кількість передплатників. Наразі йде маса фейків. І про те, що президент України втік і що наші війська нібито здалися. Це інформаційна війна – частина спільної війни, яку веде проти нас Росія, – пояснює експерт. – Мені подобаються дії нашого керівництва. Розумні звернення президента, розрив дивідносин із РФ, майбутня мобілізація. Президент діє адекватно, як і наші прикордонники, МВС, ЗСУ. Вже з'явилися повідомлення, що ЗСУ "знесли" 7 російських літаків. Це радує".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський заявив, що Україна атакована з трьох напрямків, а також з повітря.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини