Головна Новини Суспільство події Замість Стамбула – Будапешт: Орбан заявив про попередню згоду Путіна на зустріч із Зеленським
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість Стамбула – Будапешт: Орбан заявив про попередню згоду Путіна на зустріч із Зеленським

За словами Орбана, відповідь Путіна на пропозицію про зустріч була позитивною, але той має свої умови для цього

6 квітня 2022, 17:45
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що президент РФ Володимир Путін у розмові нібито дав згоду на зустріч із президентом України Володимиром Зеленським, а також із президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцем у столиці Угорщини. Головна мета зустрічі – досягти домовленостей щодо припинення вогню в Україні. При цьому Путін виставив свої умови. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Index".

Замість Стамбула – Будапешт: Орбан заявив про попередню згоду Путіна на зустріч із Зеленським

Віктор Орбан. Фото: з відкритих джерел

Орбан заявив, що він сам запропонував зустріч у Будапешті у "нормандському форматі". Мета зустрічі – не мирна угода, а негайне припинення вогню в Україні. Прем'єр Угорщини розповів, що Путін не заперечував проти такої зустрічі, але при цьому заявив, що якщо зустріч така відбудеться, то у нього є низка умов. Про які саме умови йдеться не повідомляється.

Зазначимо, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан здобув перемогу на парламентських виборах в Угорщині та знову утримався у владі. Угорщина за нинішньої влади до останнього чинила опір запроваджувати санкції проти РФ за вторгнення в Україну, систематично виступала і виступає проти перспектив членства України в НАТО та проти транспортування озброєння Україні через свою територію.

При цьому президент Володимир Зеленський заявив, що Віктору Орбану рано чи пізно доведеться чітко визначитися з ким він – з Росією чи іншим світом.

Орбан також адресував на адресу Зеленського публічну заяву, зазначивши одразу після перемоги на виборах, що президент України є одним із супротивників його режиму.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Орбан переміг в Угорщині: експерти розповів, що це означає для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://index.hu/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини