Головна Новини Суспільство події Замість ринку - висотки: в Києві Влада Молчанова намагається "віджати" ринок "Столичний" - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Замість ринку - висотки: в Києві Влада Молчанова намагається "віджати" ринок "Столичний" - ЗМІ

Владі Молчановій належить будівельна компанія Stolitsa Group, яка активно забудовує Київ

25 листопада 2020, 21:15 comments2071
Поділіться публікацією:

На думку журналістів інтернет-видання Vesti.ua, в Києві компанія — забудовник Stolitsa Group планує здійснити захоплення найбільшого ринку сільськогосподарської продукції "Столичний", щоб на його місці почати будівництво.

Замість ринку - висотки: в Києві Влада Молчанова намагається "віджати" ринок "Столичний" - ЗМІ

Автор матеріалу нагадує, що площа ринку, який знаходиться в Софіївській Борщагівці — 160 га. Спочатку бенефіціаром ТОВ "Ринок сільськогосподарської продукції "Столичний" був Олександр Стельмах.

"У 2020 році ринок почала купувати компанія Stolitsa Group, що належить Владі Молчановій. Ця компанія займається забудовою Києва. На цей час Stolitsa Group — головний спонсор столичної "Батьківщини", яка знову матиме представництво в Київраді. Stolitsa Group — частина литовського інвестиційного холдингу BT Invest. BT Invest також належать супермаркети Novus", — йдеться в статті.

Влада Молчанова, за даними видання, є бізнес-партнером депутата Київради Дениса Москаля, який також є забудовником. Крім того, Молчанова — цивільна дружина екс-міністра юстиції Криму Сергія Коровченко, якого офіс генпрокурора підозрює в організації "референдуму" в Криму у 2014 році.

"У лютому Stolitsa Group придбала 22,5% статутного капіталу ринку. Далі фірма збиралася розширити свою частку до 76,75%", — уточнює журналіст.

Автор статті також нагадує, що адміністрація ринку 24 листопада опублікувала повідомлення про те, що "Столичний" збираються захопити рейдерським шляхом, в тому числі за допомогою публікації неправдивої інформації на порталі "СтопКор".

"На ресурсі опублікували статтю про те, що нібито інвесторів ринку "Столичний" можуть "кинути" на 180 млн доларів. Стаття базується на інформації від анонімних "активістів". У матеріалі зазначено, що іноземна фірма, яка хоче викупити ринок, подала до суду позов з метою заарештувати кошти "Столичного". За інформацією Vesti.ua, мова йде не про іноземні фірми, а про київських забудовників із Stolitsa Group. Між цією фірмою і власниками йде судовий процес", — йдеться в матеріалі.

Варто відзначити, що це не перша рейдерська атака на ринок. Автор статті уточнює, що захоплення "Столичного" планувалося ще 18 серпня. Тоді його вдалося зупинити завдяки діям адміністрації ринку.

"Спроби впливу на ринок з боку рейдерів не припиняються. Орендарі регулярно отримують листи щодо припинення здійснення оплат за договорами оренди. Їх також схиляють не вносити орендну плату на рахунки підприємства", — зазначає журналіст.

Крім того, за даними ЗМІ, Молчанова "придумує міфічних акціонерів" ринку, щоб, посилаючись на їх "рішення", продемонструвати тисячам підприємців, що вони скоро залишаться без роботи.

Раніше "Коментарі" писали про те, що забудовники вказали на головного корупціонера галузі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини