Головна Новини Суспільство події Заміна назви "копійка" на "шаг": чи підтримують таку ініціативу українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Заміна назви "копійка" на "шаг": чи підтримують таку ініціативу українці

Кожен п’ятий українець підтримує заміну назви "копійка" на "шаг" для розмінних монет.

9 вересня 2024, 14:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Голова НБУ Андрій Пишний запропонував в рамках відродження національних традицій та процесу деколонізації заміну назви "копійка" на "шаг" для розмінної монети. Компанія Active Group провела дослідження та з’ясувала, чи підтримують українці таку ініціативу.

Заміна назви "копійка" на "шаг": чи підтримують таку ініціативу українці

Заміна назви "копійка" на "шаг". Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування Active Group, 8% українців повністю підтримують заміну назви "копійка" на "шаг". Ще 10,4% респондентів обрали варіант "більшою мірою так".

Повністю проти перейменування розмінних монет на "шаг" виступили 39% опитаних. Ще 17,8% обрали варіант "більшою мірою ні". Решта 24,8% не змогли відповісти на питання.

Заміна назви ”копійка” на ”шаг”: чи підтримують таку ініціативу українці - фото 2

Чи підтримують українці ініціативу заміни назви "копійка" на "шаг": опитування Active Group

Таким чином 18,4% українців підтримують ідею заміни назви "копійка" на "шаг" для розмінних монет, тоді як 56,8%  — проти.

Як повідомляв портал "Коментарі", очільник Національного банку України Андрій Пишний анонсував можливе перейменування розмінних монет з "копійки" на "шаги". За його словами, після аналізу історії грошового обігу в Україні, було зроблено висновок: назва "копійка" для розмінної монети є символом московської окупації. Нині український народ відновлює все, що було несправедливо відібрано й понівечено кремлівськими наративами. Тому, настав час відновити справедливість і в грошовій системі, очистивши монетарний суверенітет від будь-яких зв'язків із московським минулим, пояснює Пишний та додає, що у нас є власне, споконвічно українське слово для визначення дрібних монет – "шаг".

Також "Коментарі" писали про характеристики "шагу", якщо його введуть в грошовий обіг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини